ASE anunţă începerea lucrărilor de reabilitare integrală a Clădirii Mihai Eminescu La data de 12 noiembrie, a.c., a fost semnat, la sediul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Contractul de realizare a proiectului "Consolidarea, reabilitarea şi modernizarea clădirii Mihai Eminescu din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, B-dul Dacia nr.41, sector 1, Bucureşti".

Proiectul a fost depus de ASE încă din anul 2011 şi a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 445/2020 din 4 iunie 2020. La semnarea contractului au participat: dl. Ministru Attila CSEKE, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - finanţatorul proiectului, dna Manuela Irina Pătrăşcoiu, Preşedinte Consiliul de Administraţie - Compania Naţională de Investiţii (CNI), dl. Daniel PIŢURLEA, Preşedinte & CEO Compania CONCELEX - executantul proiectului, dl. prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rector, Academia de Studii Economice din Bucureşti - beneficiarul investiţiei.

Obiectivul este inclus în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, instituţie sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Valoarea investiţiei este de 132,55 milioane lei, iar durata estimată a execuţiei este de 24 de luni. În urma reabilitării integrale, clădirea Mihai Eminescu, construită în urmă cu peste 50 de ani, va deveni un spaţiu de învăţământ universitar performant, la standardele cele mai înalte de siguranţă şi funcţionalitate, cu amfiteatre, laboratoare şi spaţii conexe dotate cu mobilier şi tehnică de calcul ultramoderne, care vor conferi o calitate superioară procesului didactic.

Prin obiectivele sale de investiţii, proiectul va contribui la creşterea duratei de viaţă a clădirii şi punerea acesteia în siguranţă din punct de vedere seismic, conform cu cerinţele normativului P100-3/2008, creşterea performanţei energetice a clădirii, scăderea costurilor cu energia termică prin reabilitarea termică a imobilului. Situată ultracentral, în zona Pieţei Romane, clădirea are 7 săli de curs, 11 săli de seminar şi 48 de laboratoare şi o suprafaţă de 14019 mp.

Principalii beneficiari ai realizării acestui obiectiv, care va fi finalizat în perioada în care Academia de Studii Economice din Bucureşti va împlini 110 ani de existenţă, vor fi zeci de generaţii de studenţi şi cadre didactice ale celei mai bune universităţi economice şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est.

Biroul de presă al Academiei de Studii Economice din Bucureşti