COD GALBEN: 05-12-2021 ora 10 Intre 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 08 se va semnala ninsori și intensificări ale vântului

Fondul de burse al Fundaţiei Comunitare Iaşi, alături de donatorii programului, sprijină tinerii cu rezultate deosebite la învăţătură

Astăzi, 18 octombrie, se lansează a nouă ediţie a Fondului de Burse coordonat de Fundaţia Comunitară Iaşi. Bursele vor fi acordate elevilor din clasele V-XII, care învaţă la unităţi şcolare din municipiul Iaşi, cu media cel puţin 8.50 în anul şcolar anterior şi la care venitul mediu pe membru de familie nu depăşeşte 1000 de lei.

Ieşenii care îşi doresc să ajute la dezvoltarea armonioasă a unui copil sau a unui tânăr se pot implica singuri sau împreună cu prietenii, alegând să contribuie cu o bursă, în valoare anuală de 2.200 de lei. Singuri sau împreună cu familia, colegii, prietenii, donatorii deschid noi posibilităţi copilului sau tânărului pe care l-a ales. Timp de un an, donatorii îşi călăuzesc bursierii şi le oferă resursele financiare necesare pentru a le facilita educaţia, pentru a le nutri pasiunile şi a închega noi cunoştinţe.

Elevii care se încadrează în criteriile de eligibilitate pot aplica la programul de burse accesând pe https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/fondurile/fondul-de-burse/, până pe data de 19 noiembrie 2021, iar începând cu luna decembrie aceştia pot face parte din grupul bursierilor ai Fundaţiei Comunitare Iaşi. Donatorii interesaţi de programul de burse pot obţine mai multe informaţii de pe site-ul oficial al Fundaţiei Comunitare Iaşi sau luând legătura cu coordonatorul fondului, Corina Farcaş - telefon: 0720.039.054.

Fondul de burse cheamă împreună resursa cu nevoia, printr-un program dezvoltat de Fundaţia Comunitară Iaşi care îşi doreşte să dea încredere tinerilor străluciţi că se află pe drumul cel bun, că au potenţial să crească prin educaţie şi responsabilitate. Programul susţine o reţea de susţinători şi mentori care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a oraşului, investeşte în oamenii care vor da forma Iaşului de mâine. Susţinătorii şi mentorii adolescenţilor promiţători îi ajută să-şi descopere resursele şi să nu se piardă din pricina problemelor financiare şi sociale cu care se confruntă.