COD GALBEN: 17-10-2021 ora 23 Intre 23:30 si 06:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m in Județul Harghita, Județul Sibiu;

Dănuţ Pop, liderul PER " Să nu ne ferim de cuvinte, recuperarea resurselor este soluţia"

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, aduce în discuţie termenul de "naţionalizare" exclusiv pentru resursele naturale în contextul crizei din energie dar şi a crizelor care vor urma, criza alimentelor şi criza apei.

Ecologiştii propun, mai exact răscumpărarea acţiunilor la bursă, o acţiune a statutului cu scopul reintrării în posesia statului a resurselor naturale, pe motiv de siguranţă naţională şi pentru garanţia siguranţei de mâine pentru români şi România.

"Ca om de centru dreapta sunt îngrijorat de actuala criză din energie. România trebuie sa privească la propriul interes ca stat şi la cetăţenii săi. Să nu ne ferim de cuvinte: astăzi putem vorbi despre 'naţionalizare', selectiv, sub o altă formă, focusată exclusiv pe recuperarea prin cumpărare a resurselor naturale. Scumpirea alimentelor va duce intr-un târziu la criza alimentelor, iar criza apei deja este prezentă în unele ţări.

România este o ţară bogată şi ar putea să facă faţă unor provocări atât de mari! Trebuie ca demnitarii să fie patrioţi şi să acţioneze inteligent. Şi celelalte state şi-au răscumpărat acţiunile în domeniile de interes naţional. Această soluţie extremă este deja aplicată în Franţa, Polonia, Ungaria şi Italia. În Germania este analizată şi luată în considerare această practică de răscumpărare la bursă sau chiar expropriere în interesul statului, aşa cum rezultă şi din Constituţia noastră că se poate face. Oricum, organismele europene acţionează dincolo de competenţele lor, iar multe dintre prevederile europene sunt în afara Constituţiilor naţionale. Situaţiile speciale cer măsuri speciale iar în acest caz, nu mai e loc de întâietatea dreptului european.

Românii, întâi! Aceasta este regula! Românii îşi vor resursele înapoi!

Partidul Ecologist Român a propus clar înfiinţarea unei companii de stat de distribuţie şi în această formă, preţul la energie s-ar putea reduce până la jumătate! Românii ar fi avantajaţi!

PER consideră că principalul mijloc de modernizare şi de ridicare a nivelului de trai îl constituie efortul propriu-naţional prin valorificarea potenţialului intern." a declarat Dănuţ Pop, liderul PER.