COD GALBEN: 17-10-2021 ora 23 Intre 23:30 si 06:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m in Județul Harghita, Județul Sibiu;

Buletin de presă - COVID-19 - 14.10.2021

Publicat în 14 octombrie 2021

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov, acţionează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă.

La acţiunile de ieri, 13 octombrie 2021, 92 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au desfăşurat activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 165 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 87 de mijloace de transport persoane de pe raza judeţului Ilfov, fiind totodată identificate 98 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală/măsurile privind carantina sau interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii IPJ Ilfov au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală/a măsurilor privind carantina sau a interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la obligativitatea respectării interdicţiilor impuse prin starea de alertă şi, de asemenea, în vederea descurajării faptelor de natură contravenţională.

*****

Datele furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov astăzi, 14 octombrie 2021, sunt următoarele:

1. Situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului:

* Număr total de teste efectuate până în prezent: 108.042;

* Număr total de teste efectuate în ultimele 24h: 1.164, dintre care 525 teste rapide/antigen şi 639 teste RT PCR;

* Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 59.461;

* Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 49.750;

* Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 539;

* Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare la domiciliu, la zi: 7.833;

* Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituţionalizată, la zi: 0;

* Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 1.651;

* Număr de persoane în carantină instituţionalizată, la zi: 3;

* Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 40;

* Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov: 90, dintre care 15 la ATI.

2. Incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul localităţilor judeţului la data de 14 octombrie 2021:

Nr crt Localitate (UAT) - Rata incidenţei la 1000 de locuitori

38 Tunari - 20.25
39 Vidra - 8.82
40 Voluntari - 18.04

* Incidenţa cumulată este calculată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov.

** Datele înscrise în prezentul buletin provin din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de către instituţia competentă, cu precizarea că sunt în continuă dinamică.

*****

Platforma naţională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conţine informaţii despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală şi alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ şi prin intermediul paginii oficiale Facebook RO Vaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501.

*****

Vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru a vă proteja, să fiţi prudenţi şi să acţionaţi responsabil!

Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov pot fi consultate în pagina Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov:

Depinde de fiecare dintre noi şi de noi toţi împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!

*****

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi oameni:

- PURTAŢI CORECT MASCA DE PROTECŢIE, aruncaţi-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac şi spălaţi-vă imediat mâinile cu apă şi săpun sau dezinfectaţi-vă cu soluţii pe bază de alcool;

- SE RECOMANDĂ purtarea măştii de protecţie în orice circumstanţă (de exemplu în spaţiile deschise sau la domiciliu) în cazul apariţiei febrei, tusei sau strănutului;

- NU ATINGEŢI ochii, gura, nasul dacă nu v-aţi spălat pe mâini;

- EVITAŢI zonele aglomerate;

- CONSULTAŢI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi vaccinarea împotriva COVID-19.

Nu uitaţi: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunităţi!

Cetăţenii au la dispoziţie linia TELVERDE - 0800800165 operaţionalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care pot sesiza încălcările normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles şi înţeleg importanţa măsurilor de protecţie sanitară şi a faptului că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!