COD PORTOCALIU: 14-10-2021 ora 10 Intre 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00 se va semnala ploi abundente

O nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna soseşte în ţară

Cantitatea livrată României constă în 355.200 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională "Unifarm" SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Naţionale "Unifarm" SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 2.472.000 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 764.315 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

* În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a
municipiului Bucureşti.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de comunicare al CNCAV