COD PORTOCALIU: 14-10-2021 ora 10 Intre 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00 se va semnala ploi abundente

Întrevederea senatorului Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene şi membru al delegaţiei parlamentare AP-NATO cu preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului portughez, Luis Manuel Capoulas Santos

Senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene şi membru al delegaţiei parlamentare AP-NATO, avut o întrevedere de lucru cu preşedintele şi vicepreşedinţii Comisiei pentru afaceri europene a parlamentului portughez, Luis Manuel Capoulas Santos, Fabiola Cardoso şi Paulo Moniz.

Senatorul român a fost însoţit de ambasadorul României în Portugalia, Ioana Bivolaru, în contextul mai larg al prezenţei parlamentarului român la cea de-a 67-a sesiune anuală a AP NATO, care s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 8-11 octombrie a.c.

Cu această ocazie, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României şi delegaţia portugheză au abordat numeroase subiecte de actualitate, precum: creşterea relevanţei UE în politica globală, lupta statelor membre UE împotriva pandemiei de COVID-19, elaborarea şi impactul Planurilor Naţionale de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) asupra dezvoltării atât a statelor membre, dar şi a Uniunii Europene - Portugalia fiind primul stat european al cărui PNRR a fost aprobat de către Comisia Europeană.

De asemenea, cei doi preşedinţi au subliniat că se impune creşterea colaborării între comisiile parlamentare de resort din perspectiva viziunii comune pe domeniile similare, în contextul eficientizării activităţii parlamentare şi al impactului real al actului legislativ, mai ales în vederea aplicării măsurilor din cadru PNRR-urilor.

În cadrul întrevederii, a fost planificată o şedinţă comună în format online a celor două comisii parlamentare pe temele convenite în timpul întâlnirii: deţinerea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene atât de România, cât şi de Portugalia, precum şi tranziţia spre energia verde.