COD GALBEN: 19-10-2021 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala local va fi ceață careva determina scăderea vizibilității, sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Constanta;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

21 septembrie 2021

Participanţi: Adrian Dumitru Bughiu - vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş; Roxana Stoenescu, director Direcţia Cultură, Turism şi Tineret; Cornel Popescu - manager Muzeul Judeţean Argeş; Ion Dumitrescu - arheolog Muzeul Judeţean Argeş

1. Campionatului Mondial de Maraton 2021 - BASCOV -ARGEŞ - ROMANIA (pentru categoriile Juniori, Tineret sub 23 de ani - U23, Seniori)

În perioada 27.09 - 03.10.2021, Federaţia Română de Kaiac - Canoe, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş va organiza Campionatului Mondial de Maraton 2021 - BASCOV -ARGEŞ - ROMANIA (pentru categoriile Juniori, Tineret sub 23 de ani - U23, Seniori).

Contribuţia C.J. Argeş pentru organizarea acestui eveniment este de 12.000 lei de la bugetul local.

"La această competiţie participă 600 de sportivi din 33 de ţări. Dincolo de valoarea sportivă a evenimentului mizăm şi pe avantajele economice, aceste delegaţii sunt cazate şi consumă produse din Argeş. Tocmai de aceea am dorit să fim parteneri la competiţii de nivel internaţional pentru că dorim, şi astfel, să atragem turişti din alte ţări" - a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Dumitru Bughiu.

2. Festivalul "Transalutanus Fest", Jidova 2021, ediţia I, în perioada 08-10 octombrie.

În perioada 08-10 octombrie, la Castrul Roman Jidova, se va organiza Festivalul "Transalutanus Fest", Jidova 2021, ediţia I.

Organizatori: Consiliul Judeţean Argeş şi Asociaţia Historia Renascita.

Scopul proiectului istoric "Transalutanus Fest" este unul educativ şi urmăreşte trezirea interesului publicului şi, în special, a generaţiei tinere pentru trecutul zonal şi conservarea patrimoniului cultural. Activităţile din cadrul proiectului se încadrează în sfera reconstituirii istorice, judeţul Argeş fiind unul dintre locurile încărcate de istorie, numeroase vestigii medievale şi dacice regăsindu-se pe lângă Câmpulung - limesul transalutan (fortificaţie principală a frontierei Imperiului Roman), Costeşti şi Curtea de Argeş.

"Festivalul "Transalutanus Fest", organizat în incinta Castrului Roman Jidova, îşi propune să ofere publicului interesat ocazia de a se întoarce în timp cu două milenii şi de a asista la o lecţie de istorie despre perioada Daciei preromane şi cea a Imperiului Roman. Castrul Jidova se află în administrarea Muzeului Judeţean Argeş, instituţie de cultură finanţată şi subordonată Consiliului Judeţean Argeş, iar evenimentul propus va contribui la promovarea obiectivului cultural-istoric şi la creşterea atractivităţii turistice a zonei", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Dumitru Bughiu.

Contribuţia Consiliului Judeţean Argeş pentru organizarea festivalului este de 20.000 lei.

Castrul Jidova este singurul castru de piatră de pe Limesul Transalutanus, costruit între anii 190 -200.

Situat în cartierul Pescăreasa, la intrarea dinspre sud în municipiul Câmpulung, în imediata proximitate estică a şoselei Piteşti-Câmpulung, între aceasta şi Râul Târgului, castrul mare din punctul "Jidova" este cea mai importantă şi mai bine păstrată construcţie militară de acest gen de pe traseul Limesului Transalutanus. În incinta castrului se păstrează o parte din clădirile romane (Principia - comandamentul, Praetorium - clădirea comandantului, clădirea ofiţerilor, Horreum - magazia de cereale). Pe latura de sud a fost reconstituit un turn de curtină şi, parţial, turnurile porţii Praetoria (poarta principală de intrare), turnul semirotund din colţul de sud-vest, cât şi celelalte turnuri ale porţilor Decumana, Dextra şi Sinistra de pe laturile nord, est şi vest.

"Din anul 2010, de când a intrat în proprietatea Consiliului Judeţean Argeş, anual sunt efectuate săpături arhelogice la acest obiectiv. Anul acesta, arheologii Muzeului Judeţean Argeş, Ion Dumitrescu şi Florian Matei Popescu, au găsit o inscripţie pe cărămidă, a doua de pe Limesul Transalutanus. Cealaltă a fost descoperită în castrul de la Săpata, iar asta ar fi a doua. Tot anul acesta a fost scoasă la suprafaţă şi extinderea casei comandantului. Anul trecut au descoperit obrăzarul de la o cască. La Castrul Jidova avem organizată şi o expoziţie permanentă unde prezentăm obiecte de ceramică şi de metal descoperite şi o machetă a castrului", a precizat managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

3. Cupa Liceelor 2021- Ziua Sportului Şcolar

Consiliul Judeţean Argeş a iniţiat în luna iulie a acestui an, o hotărâre de consiliu prin care s-a încheiat un acord de asociere privind organizarea competiţiei sportive Cupa Liceelor 2021- Ziua Sportului Şcolar.

Competiţia se adresează tuturor elevilor din liceele din judeţul Argeş şi cuprindea activităţi sportive de echipă precum: fotbal, handbal, baschet şi volei, atât pentru băieţi cât şi pentru fete.

Principalii organizatori: C.J. Argeş şi ISJ Argeş

Parteneri: asociaţiile judeţene sportive de specialitate, DJST Argeş, Primăriile oraşelor. Sponsor principal- Decathlon Piteşti

Competiţia îţi propunea să reunească elevi din toate liceele din judeţ, având ca obiective principale: Dezvoltarea sporturilor de echipă: fotbal, baschet, volei şi handbal;
Creşterea bazei de selecţie pentru sportul de performanţă; Îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi reducerea bolilor cauzate de lipsa activităţii fizice;

"Din păcate, în data de 10 septembrie, am primit o adresă din partea ISJ Argeş, care ne comunică că, din cauza evoluţiei situaţiei pandemice şi a actelor normative emise în ultima perioadă, momentan nu mai putem organiza acest proiect. Tocmai de aceea, cel puţin până la primăvară, ne vedem obligaţi să amânăm proiectul. La nivel liceal erau angrenaţi sute de elevi. Acordul de asociere rămâne în vigoare şi sperăm ca proiectul să poată fi reluat în primăvara anului 2022, dacă situaţia o permite" - a precizat vicepreşedintele Adrian Dumitru Bughiu..

4. Informare privind derularea "Programului pentru Şcoli al Romaniei" 2017-2023

La finalul lunii august 2021 s-au încheiat acordurile-cadru pentru distribuirea fructelor, produselor lactate şi de panificaţie, în cadrul "Programului pentru şcoli al României".

- Pentru produse lactate şi de panificaţie, acordul a fost încheiat pe durata anilor şcolari 2017-2021.

- Pentru fructe, acordul cadru a fost încheiat pe durata anilor şcolari 2018-2021.
Pentru continuarea implementării Programului şi demararea procedurilor legale de achiziţie în vederea încheierii unui acord cadru pentru furnizarea produselor lactate, de panificaţie şi a fructelor proaspete (mere), elevilor şi preşcolarilor din unităţile şcolare din judeţul Argeş, au fost demarate procedurile, urmând ca pe 12.10.2021 să fie deschise ofertele.

Număr de beneficiari : 59.578 preşcolari şi şcolari din clasele I-VIII

Valoare zilnică per elev : Lapte - 0.88 lei
Mere- 0.6 lei
Panificaţie- 0.57 lei

Distribuţie pe săptămână : 5 porţii de panificaţie, 3 porţii de lactate, 2 porţii de fructe

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.