PNL şi USR sunt în campanie internă. Iohannis e ocupat să refacă "Guvernul meu". Criza sanitară este deja cu bocancii pe noi, iar instituţiile statului dorm!

Suntem demult în valul 4. Cîţu face campanie şi promite bani mulţi celor care îl vor vota.

Iată o situaţie de care mulţi se feresc să vorbească:

- 14 septembrie 2021 - Nr. de cazuri confirmate 3992 / 97 morţi;

- 14 septembrie 2020 - Nr. de cazuri confirmate 692 / 22 morţi.

Acum situaţia este mult mai gravă, dar noi nu avem Guvern, preşedinte şi chiar Parlamentul este blocat de lupta PNL-USR!

Între timp, din spitalele din România lipsesc chiar medicamentele schemei de tratament pentru Covid-19.

Am sesizat marţi, 14 septembrie a.c., ministrul Sănătăţii referitor la situaţia dramatică din spitale, mult mai dramatică în realitate decât reuşesc chiar televiziunile să transmită.

Realitatea este cruntă. Medicamente ca Remdesivir, Favipiravir sau Chineret, care ar trebui să existe în fiecare spital obligatoriu, lipsesc cu desăvârşire! L-am întrebat pe ministru care este situaţia stocurilor la nivel naţional şi cum rezolvă situaţia.

Numai cine a fost internat sau a avut pe cineva internat ştie ce suferinţă şi ce spaimă zac în spitale. Şi nu doar pacienţii suferă. Alături de ei, medicii fac eforturi supraomeneşti să salveze vieţile bolnavilor de Covid cu ce medicamente au la dispoziţie. Şi realitatea usturătoare este aceea că medicii, cu mâinile aproape goale, nu pot face singuri minuni.

Dar cine să vadă lupta pentru viaţă din spitale? Ar fi trebuit să vadă Cîţu, dar el acum este orbit de putere. Cel mai probabil, după alegerile din partid, adică după două săptămâni de şcoală, va găsi că elevii şi profesorii sunt vinovaţi de pandemie.

Din păcate pentru noi, asta-i România normală a Guvernului Cîţu.

Gheorghe Şoldan
Deputat PSD Suceava