Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Conferinţa de închidere a proiectului "Uniunea Naţională a Patronatului Român sprijină competenţele ". Contract de finanţare nr POCU/464/3/12/128886
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Semnarea contractului: 18.10.2019
Lansarea proiectului: 08.11.2019

Obiectivul general al proiectului a fost "Îmbunătăţirea nivelului de competenţe profesionale şi socio - personale pentru 326 persoane din Regiunea Nord Vest (Judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Bistriţa Năsăud) angajaţi în întreprinderi care activează în domeniile identificate conform SNC şi SNCDI. Totodată, a fost vizată creşterea capacităţii a 36 de întreprinderi (IMM-uri), care activează în domeniile SNC şi SNCDI, de a derula programe de învăţare, din care cel puţin 3 vor
introduce programe de învăţare la locul de muncă la 6 luni după finalizarea sprijinului."

Obiectivele specifice au vizat formarea profesională a 326 de angajaţi din Regiunea de NV pentru a-şi îmbunătăţi competenţele asupra utilizării TIC (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor), a creşterii eficienţei energetice şi respectiv cele sociale şi civice, dar şi prin calificarea într-una din meseriile specifice domeniilor de activitate ale angajatorului.

De asemenea, angajatorii, 36 de întreprinderi care activează în domeniile identificate conform SNC şi SNCDI din Regiunea Nord-Vest, au beneficiat de servicii specializate de sprijin pentru creşterea capacităţii de a implementa programe de formare la locul de muncă.

Valoarea totală a proiectului (lei): 4.326.391.70
Valoare cofinanţării UE (lei): 3.548.339.04.

Proiectul a fost implementat în judeţele Maramureş, Sălaj, Satu Mare.

Angajaţii implicaţi în proiect au provenit de la întreprinderile din regiunea Nord Vest.

Cursanţii au fost organizaţi în 16 grupe.

S-au înregistrat 320 absolvenţi în total, din care :
- 80 absolvenţi pentru cursul de calificare .
- 240 absolvenţi pentru cursurile de competenţe.

Din cele 12 grupe de competenţe transversale:
- 4 Grupe - Competente sociale şi civice
- 4 grupe - Competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi
cunoaştere
- 4 Grupe - Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) este furnizor de formare profesională autorizat pentru programe de formare de tip calificare şi pentru programe de formare profesională de tip specializare.

Uniunea Naţională a Patronatului Român a desfăşurat activităţi, după cum urmează:

- cursuri de calificare pentru Lucrător în electronică, automatizări
- cursuri de specializare pentru diverse competenţe transversale:
- Competenţe sociale şi civice
- Competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere
- Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie

Cursurile au fost organizate pe 4 grupe, din care:

- 1 curs de calificare pentru Lucrător în electronică, automatizări.
- 1 curs Competenţe sociale şi civice.
- 1 curs Competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere
- 1 curs Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie.

S-a înregistrat următorul nr. de absolvenţi:
- 78 absolvenţi pentru cursul de calificare.
- 79 absolvenţi pentru cursul de competenţă.

Cursurile s-au organizat în format clasic şi online .

Cursurile de competenţe transversale s-au desfăşurat cu preponderenţă în sistem online.

Cursurile de calificare s-au desfăşurat doar în sistem clasic, la sala de curs, orele de practică defăşurându-se în locaţii, unde s-au asigurat condiţiile pentru îndeplinirea criteriilor şi a condiţiilor pentru dobândirea competenţelor.

Au fost cursuri care s-au organizat în sistem clasic şi cursuri care s-au organizat în sistem online.

˜ cursuri de calificare pentru ocupaţia: "Lucrător în electronică, automatizări" , pentru care s-au eliberat Certificate de calificare, certificate cu regim special, conform Normelor metodologice aferente Legii 129/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
cursuri de specializare pentru care s-au eliberat Certificate de calificare, certificate cu regim special, conform Normelor metodologice aferente Legii 129/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Promovabilitatea a fost de 100%. Pentru buna organizare a proiectului au fost angajate 33 de persoane, din care 9 formatori.

Pe parcursul activităţilor specifice realizării sprijinului şi consilierii întreprinderilor selectate în vederea dezvoltării şi implementării unor programe de formare la locul de muncă adresate angajaţilor proprii, s-a analizat profund activitatea societăţilor şi s-a implementat, împreună cu administratorii/asociaţii acestora cele mai bune măsuri specifice dezvoltării capitalului uman.

Societăţile ţintă care acţionează în domeniile SNC şi SNCDI vizate pentru creşterea capacităţii de a derula programe de învăţare la locul de muncă la 6 luni după finalizarea sprijinului au fost selectate din cadrul judeţului Cluj, având obiecte de activitate dintr-un larg areal economic.

Împreună cu administratorii/ acţionarii societăţilor ţintă s-a reuşit identificarea celor mai bune variante de dezvoltare a capitalului uman prin punerea în aplicare a Planului de dezvoltare operaţională, recomandând, totodată şi în funcţie de necesităţile identificate, pregătirea continuă a resursei umane punând la dispoziţia angajatorului informaţii relevante pe care le-ar putea folosi în scopul perfecţionării angajaţilor.

Scurtă prezentare a activităţilor S.C HEXALINA SRL, S.C CLEMON SRL şi SOV CONSULTING S.C HEXALINA S.R.L

Angajaţii implicaţi în proiect au provenit de la întreprinderile: STRUCTO TRADING SRL, ANDREI PINTEA CONSTRUCT SRL, CAS TRADING SRL, FAD 22 SRL, POPA CONSTRUCŢII SRL, CRACIUN EXPERT INSTAL SRL, PRISLEMN SRL, OBERHAUSER SRL, OPO TECHTONIC SRL, OVIOLI SRL, PIO IMPEX IMPORT EXPORT SRL, SILK CONTACT SRL, DOMUS FOBMOB SRL, LIGHTRINIC PROD COM SRL, RECTICEL SRL, ROMRADA GENERAL TRADING SRL, DRIO FERO SRL, ANACLEO SRL, SCOROPAN STEFAN I.I.

Cursanţii au fost organizaţi în 4 grupe.
Cursurile s-au organizat în format clasic (faţă în faţă).
Promovabilitatea a fost de 98,76%
Au fost implicaţi pentru organizarea cursurilor: 14 lectori.
Pentru buna desfăşurare a proiectului au fost angajate 6 persoane.

Cele 36 de întreprinderi (IMM-uri) care au derulat programe de învăţare la locul de muncă au fost identificate în judeţele Maramureş, Satu Mare.

S.C. CLEMON S.R.L.

Cursanţii au fost organizaţi în 4 grupe.
Cursurile s-au organizat în format clasic (faţă în faţă).
Promovabilitatea a fost de 100%.
Au fost implicaţi pentru organizarea cursurilor 7 lectori.
Pentru buna desfăşurare a proiectului au fost angajate 7 persoane.

Cele 36 de întreprinderi (IMM-uri) care au derulat programe de învăţare la locul de muncă au fost identificate în judeţele Maramureş, Satu Mare, Cluj

SOV CONSULTING a asigurat 18.256 pachete de hrană pentru cursanţi.
Biroul de presă UNPR Bucureşti
15 septembrie 2021

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.