Spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd la Teatru la Cinema

Începând din 25 septembrie spectacolele Teatrului Ion Creangă se vor putea vedea pe marile ecrane. Parteneriatul dintre Teatrul Ion Creangă şi Teatru la Cinema oferă publicului spectator din toată ţara posibilitatea de a vedea piese de teatru pentru copii puse în scenă de Teatrul Ion Creangă pe marile ecrane ale cinematografelor. Stagiunea 2021-2022 a Teatru la Cinema va debuta cu "Punguţa cu doi bani", unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Ion Creangă.

Teatru la Cinema are plăcerea să anunţe în premieră parteneriatul pe care l-a încheiat cu prestigioasa instituţie culturală Teatrul Ion Creangă. În fiecare weekend înregistrările marilor producţii ale Teatrului Ion Creangă - spectacole de teatru pentru copii - vor fi proiectate în cinematografele din întreaga ţară.

Prima proiecţie sub marca Teatrul Ion Creangă va fi spectacolul "Punguţa cu doi bani". Acesta va putea fi urmărit începând din 25 septembrie, dată la care va rula în Cineplexx Băneasa - din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan - din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureş - din Shopping City Târgu Mureş, Cineplexx Satu Mare - din Shopping City Satu Mare şi Cineplexx Sibiu - din Shopping City Sibiu, de la ora 12:00.

După 25 septembrie spectacolul urmează să poată fi vizionat în fiecare weekend, în cel puţin unul din oraşele: Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Craiova, Focşani, Piteşti, Sibiu, Sinaia, Vaslui. Biletele pentru toate proiecţiile spectacolelor Teatrului Ion Creangă se pot achiziţiona şi de pe www.teatrulacinema.ro.

"În ziua proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil şi online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau nu au un cinematograf în localitate. Şi, de asemenea, pentru toţi românii aflaţi în străinătate. Singura condiţie pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuinţe va fi existenţa unei conexiuni la internet", afirmă Mihai Penişoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile şi online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua şi la ora la care rulează pe marile ecrane.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de cultură - un teatru de repertoriu - aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2018 de către binecunoscutul actor Gabriel Coveşeanu. Misiunea instituţiei teatrale este aceea de a crea şi promova spectacole de teatru pentru copii, de a coordona şi implementa proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 12 ani, dar şi părinţilor şi cadrelor didactice. În cei peste 55 de ani de existenţă, instituţia a strâns în palmaresul său o adevărată colecţie de premii naţionale şi internaţionale.

"Parteneriatul cu Teatru la Cinema face posibilă întâlnirea cu publicul din toată ţara, dar şi din afara graniţelor, prin opţiunea de streaming care dublează proiecţiile de pe marele ecran. Şi chiar dacă ne va descoperi în cinema sau pe un device, este un public căruia dorim să-i insuflăm dragostea pentru teatru, făcându-i cunoştinţă cu oferta Teatrului Ion Creangă. Sunt spectacole de calitate, unele dintre acestea adaptări după poveşti clasice, cum este cazul Punguţei cu doi bani, altele în creaţie originală, după texte noi. Nu am făcut rabat de la calitate nici în ceea ce priveşte înregistrările spectacolelor, acestea fiind realizate la un nivel profesionist.", a precizat Gabriel Coveşeanu, manager al Teatrului Ion Creangă.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut iniţial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spaţiul neconvenţional al cinematografelor situate în centrele comerciale din Bucureşti şi din ţară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole şi pe producătorii de conţinut, Teatru la Cinema şi-a repoziţionat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel naţional. Totodată, Teatru la Cinema a lansat şi propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din ţară şi de peste hotare producţii româneşti de teatru, operă, balet şi film.

Planurile de viitor ale companiei care vizează cele două noi linii de business includ creşterea numărului de proiecţii pe marile ecrane şi în cinematografele din oraşele mai mici şi transformarea www.scenatv.ro în cel mai important spaţiu cultural virtual de producţii româneşti destinate românilor de pretutindeni.

"Suntem încântaţi de faptul că nume sonore din rândul producătorilor de conţinut românesc de calitate se alătură demersului nostru de a 'democratiza' accesul la actul de cultură de înaltă ţinută prin proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane. Cu ajutorul Teatru la Cinema până şi spectatorii din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării ar putea să vadă spectacolele principalelor instituţii teatrale din Bucureşti şi din ţară", explică Mihai Penişoară.

Până la finalul stagiunii 2021-2022 Teatru la Cinema îşi propune să-şi extindă prezenţa în peste 40 de cinematografe din întreaga ţară. Printre oraşele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane se numără: Bucureşti, Arad, Alexandria, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Botoşani, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea,Vaslui.