CENTRUL JUDEŢEAN DE COORDONARE ŞI CONDUCERE A INTERVENŢIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 16.872 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi 600 decese.

În prezent, în unităţile sanitare din judeţul Vâlcea se află 64 persoane internate cu SARS-CoV-2.

În acest moment, în judeţ, există trei focare de SARS-CoV-2 înregistrate în cadrul unei instituţii publice şi a unor agenţi economici.

În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 63.494 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contra cost, 51.582 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 115.076 de teste în judeţul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, în prezent, 179 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 182 persoane de află in izolare la domiciliu.

Reamintim cetăţenilor că, pentru a obţine informaţii legate de COVID-19 şi de măsurile care se aplică în această perioadă, pot apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea:

- CALL CENTER - 021 414 44 50 - program Luni - Duminică 08:00 - 22:00;

- 0758 061 438 (disponibil non-stop);

- 0250 747 720 cu program de funcţionare: Luni - Joi 08:30- 16:30 şi Vineri 08:30 - 14:00.