Ziua Limbii Române

Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" în parteneriat cu Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, organizează marţi, 31 august 2021, ora 11:00, în Aula bibliotecii, conferinţa cu tema "Limba română, o problemă de securitate naţională".

Conferinţa menită să celebreze Ziua Limbii Române îi va avea ca invitaţi pe acad. Valeriu Matei, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, prof. Nicolae I. Nicolae şi actorul Marius Bodochi, iar moderator va fi dr. Cristian Petcu. În cadrul evenimentului va fi prezentată şi o Expoziţie în cinstea lui Alexei Mateevici, realizată de Institutul Cultural Român - Chişinău şi Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Manifestarea culturală constituie un prilej de reconfirmare a importanţei limbii române, unul dintre cele mai importante repere identitare, care aduce în actualitate originalitatea culturii şi civilizaţiei româneşti.