Buletin de presă - COVID-19 - 01.08.2021

Publicat în 1 august 2021

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov, acţionează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă.

La acţiunile de ieri, 31 iulie 2021, 110 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au desfăşurat activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, au fost verificate 27 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 38 de mijloace de transport persoane de pe raza judeţului Ilfov.

Poliţiştii IPJ Ilfov au identificat 5 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, cărora le-au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale cu avertisment, în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la obligativitatea respectării interdicţiilor impuse prin starea de alertă şi, de asemenea, în vederea descurajării faptelor de natură contravenţională.

*****

Datele furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov astăzi, 01 august 2021, sunt următoarele:

Situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului:
Număr total de teste efectuate până în prezent: 81.732;
Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 45.285;
Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 43.979;
Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 482;
Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituţionalizată, la zi: 0;
Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 1.493;
Număr de persoane în carantină instituţionalizată, la zi: 4;
Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 40;
Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov: 4.
Incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul localităţilor judeţului la data de 01 august 2021:

Nr crt Localitate (UAT) Rata incidenţei la 1000 de locuitori

38 Tunari 0.38
39 Vidra 0.11
40 Voluntari 0.26

* Incidenţa cumulată este calculată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov.

** Datele înscrise în prezentul buletin provin din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de către instituţia competentă, cu precizarea că sunt în continuă dinamică.

- Platforma naţională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conţine informaţii despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală şi alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ şi prin intermediul paginii oficiale Facebook RO Vaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501.