COD GALBEN: 28-11-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Harghita;

Comunicat de presă - Asociaţia The Social Incubator

Asociaţia The Social Incubator lansează cea de a doua etapă a turneului Tenis Pentru Fapte Bune pe 24-26 septembrie

Bucureşti, 26 iulie 2021: Asociaţia The Social Incubator lansează în perioada 24-26 septembrie cea de-a doua ediţie a turneului 'Tenis pentru Fapte Bune', evenimentul sportiv cu impact social al sezonului, dedicat tinerilor instituţionalizaţi din România. Turneul 'Tenis pentru Fapte Bune' îşi doreşte să implice comunitatea în vieţile tinerilor instituţionalizaţi prin strângerea de fonduri pentru sprijinirea lor ?n procesul de integrare socio-profesională.

Prima ediţie a turneului a avut loc în 2019 şi peste 200 de participanţi, jucători pasionaţi de tenis, sportivi campioni, vedete din showbiz şi oameni de afaceri au răspuns apelului lansat de Asociaţia The Social Incubator pentru a oferi şansa la o viaţă demnă şi independentă tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. Turneul s-a bucurat de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului şi culturii: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Camelia Potec, Cornel Ilie, Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Irina Begu, Gabriela Ruse, Gabriela Szabo, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu, Randi, Roxana Ciuhulescu şi mulţi alţii.

'Ne-am bucurat enorm să vedem cât de implicată a fost comunitatea în cea dintâi ediţie a turneului, alăturându-se persoane publice, jurnalişti, sportivi şi jucători amatori de tenis din domenii business precum asigurări, consultanţă, bănci, telefonie mobilă, telecomunicaţii, transport, antreprenori. Anul 2020 a evidenţiat multe alte probleme cu care tinerii vulnerabili se confruntă, în faţa cărora nu putem rămâne indiferenţi. Proiectul Tenis pentru Fapte Bune este unul de suflet pentru asociaţia noastră şi ne bucurăm nespus că anul acesta avem posibilitatea de a îl relua. Sperăm ca întreaga comunitate să fie din nou alături de noi, pentru a putea face lucruri minunate pentru tinerii care chiar au nevoie de susţinere.' - a afirmat Adriana Preda, Director Executiv al Asociaţiei The Social Incubator.

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual, la vârsta majoratului, sistemul de protecţie a statului, nepregătiţi pentru o viaţă independentă, sunt marginalizaţi de către societate şi expuşi unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulţi dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 dintr tinerii care părăsesc sistemul de protecţie se angajează legal.

În efortul de a schimba aceste statistici, şi în acest an, toate fondurile strânse în urma turneului vor fi direcţionate către programele Asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizaţi în continuarea studiilor, integrarea lor în societate şi pe piaţa muncii, prin acţiuni directe şi constante,: consiliere vocaţională şi psihologică, meditaţii, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică şi mentorat.

'Tenis Pentru Fapte Bune este un eveniment cu o energie fantastică, ce aduce împreună pasionaţii de sport şi de viaţă sănătoasă, oamenii implicaţi în comunitate, care aleg să investească în ei şi în viitorul lor prin contribuţia pe care o aduc la educaţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. Mă bucur să lansăm o nouă ediţie a turneului şi împreună să reuşim să creăm un eveniment cu impact semnificativ atât în vieţile participanţilor, cât şi în vieţile tinerilor pentru care organizăm acest turneu.' - a declarat Cristina Nedelcu - Multiplă Campioană Mondială la Gimnastică şi Coordonator al proiectului.

Asociaţia The Social Incubator îşi propune ca ediţia 2 din turneul Tenis Pentru Fapte Bune, găzduită din nou de Pescariu Sports&Spa, să ajungă la cât mai mulţi oameni pasionaţi de sport şi fapte bune, iar implicarea lor să ajute şi mai mulţi tineri instituţionalizaţi din România.

Fiind un turneu pentru amatori, toţi cei pasionat de tenis pot fi parte din povestea de succes. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe www.tenispentrufaptebune.ro, la ediţia 2 din 24-26 septembrie 2021 şi să fie parte din mişcarea spre bine!

Cu fondurile strânse la ediţia din 2019 a 'Turneului pentru Fapte Bune', peste 3500 de tineri au fost ajutaţi prin:

• 157 de sesiuni de consiliere vocaţională;

• 131 de sesiuni de consiliere psihologică;

• 115 tineri consiliaţi;

• 68 de ateliere;

Despre Asociaţia The Social Incubator

Asociaţia The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit înfiinţată în 2014 pentru a veni în sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenţii sociale directe, pragmatice şi creative.

Organizaţia oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituţionalizaţi: cursuri gratuite de pregătire profesională şi stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal şi sprijin pentru găsirea unei locuinţe subvenţionate. De asemenea, asociaţia dezvoltă concepte şi lansează proiecte sociale care să faciliteze inserţia profesională a persoanelor defavorizate.

În mai 2014 a fost lansat programul principal al organizaţiei, al cărui scop este de a-i susţine pe tinerii care au părăsit - sau urmează să părăsească - sistemul de protecţie a copilului, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, să facă tranziţia (în alte condiţii foarte dificilă şi împânzită cu riscuri) către viaţa adultă.

La pragul de 7 ani de existenţă, impactul organizaţiei constă în 28 de judeţe acoperite, 7596 de tineri participanţi la activităţile de dezvoltare personală şi profesională organizate şi 1619 tineri sprijiniţi prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială şi -profesională, la nivel naţional.

team@positivecommunication.ro