COD GALBEN: 27-09-2021 ora 10 Intre 10:30 si 12:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Braşov, Județul Harghita;

BULETIN DE PRESĂ

Dosar penal pentru contrabandă întocmit de poliţişti

La data de 23.07.2021, ora 08.25, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Siret au oprit pentru control un autoturism condus de către o femeie, pasager fiind un bărbat de 46 ani din com. Muşeniţa.

În urma controlului, pe scaunul dreapta faţă, a fost găsită o sacoşă în care se aflau mai multe pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, despre care bărbatul de 46 ani declară că îi aparţin, fără a putea prezenta documente de provenienţă.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1000 bucăţi ţigări, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "contrabandă", cauza urmând a fi soluţionată procedural, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 23.07.2021, poliţiştii din cadrul SPR 12 Preuteşti, au oprit autoturismul condus pe DJ 208 de către un tânăr de 26 ani.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere, fapt confirmat în urma verificării acestuia în bazele de date ale poliţiei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducerea unui vehicul fără permis de conducere" urmând a fi soluţionat procedural de către poliţiştii din cadrul SPR 12 Preuteşti.

La data de 23.07.2021, ora 19:50, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc Compartimentul Rutier, în timp ce îşi desfăşura atribuţiunile de serviciu pe pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani din mun. Câmpulung Moldovenesc.

Întrucât s-a constatat că emana o puternică halenă alcoolică, şoferului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.

Acesta a fost de acord cu acest lucru, recunoscând că a consumat băuturi alcoolice, iar urmare a testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0, 77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După aceasta, persoanei i s-a adus la cunoştinţă necesitatea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, acesta fiind de acord, sens în care a fost condus la Spitalul Mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

S-a întocmit dosar penal.

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 23.07.2021, în jurul orei 18.20, un bărbat de 44 ani din com. Arbore, se deplasa în calitate de biciclist pe str. Republicii din oraşul Solca, având direcţia de deplasare dinspre com. Poieni Solca spre centrul oraşului Solca.

Ajuns pe sector de drum în pantă şi în curbă, biciclistul s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.

În urma impactului cu solul, acesta a suferit leziuni, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Mun. Rădăuţi.

Biciclistul a fost testat cu paratul etilotest rezultatul fiind 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de "vătămare corporală din culpă".

La 23.07.2021, în jurul orei 21.15, un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Ulma, se deplasa la volanul autoturismului pe strada Calea Bucovinei, pe raza oraşului Vicovu de Sus, pe direcţia Vicovu de Sus - Straja şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Brodina.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind negativ, fiind conduşi la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge.

Totodată, a rezultat vătămarea corporală uşoară a şoferului de 19 ani.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de "vătămare corporală din culpă", cercetările fiind continuate de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus pentru lămurirea tuturor aspectelor şi stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.