COD GALBEN: 27-09-2021 Intre 09:00 si 10:30 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Cluj, Județul Sălaj, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 27-09-2021 Intre 09:00 si 10:30 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Braşov, Județul Harghita;

COMUNICAT DE PRESĂ

Senatorul Angel Tîlvăr: "Premierul Cîţu se îndepărtează tot mai mult de cetăţeni!"

Florin Vasile Cîţu, prim-ministru, aflat în vizită la Bucureşti între două turnee electorale, sfidează din nou cu declaraţii bizare, încercând să ne convingă că traim bine în România, pentru că în anul 2021 salariul mediu ar fi crescut faţă de cel din 2020. De fapt, anul trecut, un număr covârşitor de angajaţi au avut salariile reduse cu 25%, rezultat al şomajului tehnic generat de măsurile impuse pentru combaterea pandemiei.

Economistul Cîţu compară mere cu pere, sperând să obţină sprijin şi să-şi îmbunătăţească imagina în faţa propriilor colegi, în încercarea de a câştiga preşedinţia PNL, la congresul programat pentru această toamnă.

Dacă s-ar putea detaşa de logica electorală internă, ar trebui să ştie că, acţiunea sau mai bine spus inacţiunea guvernului care ar fi trebuit să răspundă cu măsuri sociale pe perioada pandemiei, au dus şi la creşterea dramatică a numărului de şomeri, cu 113.000 faţă de sfârşitul guvernării PSD şi la readucerea în starea de sărăcie extremă a peste 120.000 de români. Asta, după o perioadă în care guvernarea social-democrată redusese masiv numărul de persoane aflate în situaţia de sărăcie extremă şi reuşise să readucă în câmpul muncii "un procent relativ ridicat de persoane angajate, expuse riscului sărăciei", conform Eurostat.

Creşterea puterii de cumpărare, cu care se laudă premierul economist, se traduce, în viaţa de zi cu zi a oamenilor, printr-o pierdere de peste 2800 lei anual din cauza îngheţărilor şi tăierilor veniturilor, ca urmare a măsurilor "de dreapta". Iar perspectivele unei vieţi mai bune nu se văd, în condiţiile în care creşterea nivelului datoriei publice este însoţită de vria împrumuturilor neavantajoase care nu se reflectă nicidecum în calitatea vieţii sau în serviciile medicale, educaţionale sau sociale de care să beneficieze populaţia.

Un calcul sumar evidenţiază că o gospodărie plăteşte mai mult cu aproximativ 240 de lei în fiecare lună pentru bunurile şi serviciile esenţiale. Asta nu înseamnă creşterea puterii de cumpărare, ci creşterea preţului de cumpărare a bunurilor şi serviciilor, deci oamenilor le rămân, de fapt, mai puţini bani. Şi cei care îi pot confirma sau infirma spusele premierului sunt înşişi cetăţenii României, de care actualul regim de dreapta se îndepărtează tot mai mult.

Angel Tîlvăr
Senator PSD de Vrancea