COD GALBEN: 02-08-2021 ora 10 Intre disconfort termic ridicatInterval de valabilitate se va semnala disconfort termic ridicatInterval de valabilitate

Înlocuirea conductelor în municipiul Târgu Secuiesc

La sfârşitul lunii iulie va începe înlocuirea reţelei pe alte două străzi din municipiul Târgu Secuiesc, de data aceasta fiind vorba despre străzile Bethlen Gabor şi Tudor Vladimirescu.

Coordonatorul centrului regional Târgu Secuiesc, Pap Lajos, a declarat că lucrările realizate pe strada Cernatului sunt dovada clară că soluţia pentru locaţiile problematice este înlocuirea completă a conductelor. Totodată, spune acesta, zonele "fierbinţi" identificate în cursul anului trecut sunt cele în care ar trebui să se investească cel mai repede, deoarece consolidarea sistemului înseamnă să faci ordine acolo unde apar cel mai frecvent probleme.

În total, pe acest tronson vor fi înlocuiţi 300 de metri de conducte şi racorduri, iar operatorul regional a stabilit un termen de 6 luni pentru aceste lucrări.

"Mi-ar plăcea să spun că putem finaliza lucrările în jumătate din acest timp, dar există o serie de factori care complică situaţia, cum ar fi vremea rea care face imposibil progresul. De asemenea, este o problemă şi dacă există o avarie majoră într-o altă parte a oraşului şi ai nevoie de toţi muncitorii pentru a face reparaţiile, iar mărimea echipei contează: pentru lucrări mari am avea nevoie de mult mai mulţi oameni. Cu toate acestea, cred că termenul din decembrie trebuie respectat, pentru că nici pentru noi nu este în regulă dacă clienţii continuă să raporteze probleme", a declarat Pap Lajos.

Gospodărie Comunală SA
Biroul de presă