COD GALBEN: 26-07-2021 ora 10 Intre 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate se va semnala 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate COD GALBEN: 27-07-2021 ora 14 Intre 14:30 si 15:30 se va semnala local averse ce vor acumula peste 20...30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie. in Județul Suceava;

Rezervist voluntar în Armata României

Până la data de 30.07.2021 se desfăşoară recrutările pentru 775 de locuri de rezervist voluntar - maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.

Cetăţenii interesaţi de îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, trebuie să contacteze centrul militar din judeţul sau sectorul pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, în vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare.

Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

Vă reamintim că în acest an au intrat în vigoare o serie de măsuri, dintre care cele mai semnificative sunt:

- creşterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;

- creşterea cuantumului indemnizaţiei de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradaţiilor şi a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

- eliminarea obligaţiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/ nefinalizării contractului;

- eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviştilor voluntari în străinătate;

- crearea posibilităţii repartizării în funcţie, fără a mai susţine probele de selecţie, a rezerviştilor proveniţi din cadre militare în activitate şi soldaţi/gradaţi profesionişti, în primul an de la trecerea în rezervă.

Informaţii suplimentare privind înscrierea candidaţilor, criteriile generale şi specifice de recrutare, probele de selecţie eliminatorii, examinarea medicală, conţinutul dosarului de candidat se pot obţine la Biroul Informare Recrutare, cu sediul la Centrul Militar Judeţean Mureş, Târgu Mureş, strada Mihai Eminescu, nr. 29.
Telefon 0265250642 şi 0265217751 interior 224.

E-mail: recrutare_mures@mapn.ro.

Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale la adresele:

www.recrutare.mapn.ro
www.Facebook.com/Centrul Militar Judeţean Mureş