COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD ROSU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:35 si 18:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp. in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:25 si 18:45 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:25 si 18:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină in Județul Constanta; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:15 si 18:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Vaslui; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:00 si 18:00 se va semnala grindină de dimensiuni medii, vijelie, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, in Județul Vrancea;

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind actele normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 21 iulie 2021

I. ORDONANŢE DE URGENŢĂ

1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru specia urs brun precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

2. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991

II. HOTĂRÂRI

1. HOTĂRÂRE pentru modificarea Anexei nr. 3 la Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004

2. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea Uzina Termoelectrică Midia S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei

3. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei

4. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

5. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea Naţională Plafar S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

6. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea BĂIŢA S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

7. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Societăţii "Telecomunicaţii C.F.R." S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii

8. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Companiei Naţionale Poşta Română S.A., care funcţionează sub autoritatea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării

9. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Regiei Autonome "Rasirom", aflată sub autoritatea Serviciului Român de Informaţii

10. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Cislău, judeţul Buzău

11. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Someş-Odorhei, judeţul Sălaj

12. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Crasna, judeţul Sălaj

13. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Sânmartin, judeţul Harghita

14. HOTĂRÂRE pentru modificarea art. 10 alin. (11) şi (8) din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

15. HOTĂRÂRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Restaurarea Ansamblului fostei mănăstiri a Ursulinelor, azi Liceul Ady Endre cod LMI BH-II-a-B-01061"

16. HOTĂRÂRE privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ - teritoriale afectate de calamităţile naturale

17. HOTĂRÂRE privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru finanţarea unor proiecte culturale

III. NOTE

1. NOTĂ cu tema: Retragerea cererii Guvernului transmisă Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca prin adresa nr.20/6375/THG/05.04.2021, privind emiterea unei hotărâri care are ca obiect transmiterea imobilului teren şi construcţii, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. M. Kogălniceanu nr. 4, din domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în domeniul public al statului în vederea dării acestuia în administrarea Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei".

2. NOTĂ cu tema: Aprobarea transmiterii de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, privind emiterea unei hotărâri care are ca obiect transmiterea imobilului situat în municipiul Alba Iulia, strada Militari nr. 3, judeţul Alba, înscris în Cartea Funciară nr. 114426 Alba Iulia, din domeniul public al municipiului Alba Iulia în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Palatul Copiilor Alba Iulia.

3. NOTĂ cu tema: Trecerea terenurilor cu suprafeţele de 336 mp şi de 241 mp situate în municipiul laşi, din domeniul public al municipiului Iaşi în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Serviciului Român de Informaţii

4. NOTĂ DE INFORMARE cu privire la îngrijirea pacienţilor cu arsuri în sistemul public de sănătate

IV. PUNCTE DE VEDERE

1. PUNCTE DE VEDERE ale Guvernului referitoare la 13 iniţiative legislative