COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:50 si 20:15 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:45 si 19:30 se va semnala vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină, averse torențiale ce vor cumula 25...30 l/mp in Județul Constanta; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:40 si 19:40 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD ROSU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:35 si 19:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp in Județul Bacău, Județul Neamţ; COD ROSU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:30 si 19:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp. in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:25 si 19:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:10 si 19:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi;

Sancţiuni:

* Amendă de 20.000 de lei - Naşul TV

* Somaţii publice - Kanal D

Întrunit în şedinţa publică din data de 21.07.2021, Consiliul Naţional al Audiovizualului a a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite şi a decis să aplice următoarele sancţiuni:

* amendă de 20.000 de lei postului Naşul TV pentru ediţiile din 20.01 şi 01.02.2021 ale emisiunii "Să vorbim despre tine", în cadrul cărora nu au fost respectate prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare şi nici cele ale art. 40 alin. (4) şi ale art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual;

* somaţie publică postului Kanal D pentru încălcarea dispoziţiilor art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii "Puterea dragostei", ediţiile din 17.01, 03 şi 17.02.2021;

* somaţie publică postului Kanal D, deoarece în cadrul emisiunii "Survivor" nu au fost respectate prevederile art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului (ediţii monitorizate: 24 şi 30.01, 05, 18, 19 şi 20.02.2021).

De asemenea, CNA a decis sancţionarea cu somaţie publică a societăţii Geopol Internaţional S.R.L. pentru încălcarea dispoziţiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora: "Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)".

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a aprobat solicitarea societăţii ANGELUS WORKS S.R.L. din Bucureşti de acordare a licenţei audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice pentru Angelus TV din Bucureşti.

Biroul Informare şi Relaţii Publice

Prevederile legislaţiei audiovizualului la care facem referire:

Legea audiovizualului Nr. 504 din 11 iulie 2002

Art. 3 - (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor

Decizia Nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;

Art. 40 - (4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.