COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD ROSU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:35 si 18:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp. in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:25 si 18:45 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:25 si 18:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină in Județul Constanta; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:15 si 18:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Vaslui; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:00 si 18:00 se va semnala grindină de dimensiuni medii, vijelie, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, in Județul Vrancea;

Circulaţie feroviară blocată la intrare în staţia CF Feteşti

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA informează că magistrala Bucureşti - Constanţa este blocată la intrare în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului ROFERSPED.

Din compunerea trenului de marfă, care circula în relaţia Constanţa Port - Lehliu, la ieşire din staţia CF Feteşti au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulaţie fiind avariate în urma deraierii.

Precizăm faptul că, pentru menţinerea şi asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe Magistrala Bucureşti - Constanţa, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru trenurile aflate pe traseu, astfel încât să menţinem operaţional traficul feroviar spre şi dinspre Litoral.

Totodată, vă informăm că, reprezentanţii CFR SA au trimis în teren echipele de intervenţie pentru stabilirea soluţiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei aşteaptă evaluarea pagubelor şi estimarea duratei lucrărilor.

Vom reveni cu detalii imediat ce datele din teren vor creiona întregul tablou.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor spre şi dinspre Litora, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei pe Magistrala 800.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu