COD GALBEN: 08-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Buzău;

În perioada 15-17 iulie 2021, Biblioteca Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava vă invită la cea de-a V-a ediţie a Simpozionului naţional cu participare internaţională CONTRIBUŢIA BIBLIOTECII LA AFIRMAREA DIVERSITĂŢII CULTURALE ÎN SPAŢIUL ROMÂNESC, cu tema: "Noi modalităţi de prelucrare şi transmitere a informaţiei în instituţiile de educaţie şi cultură".

Întâlnirea va avea loc în sala Auditorium "Joseph Schmidt" şi se va desfăşura atât on-site, cât şi on-line, prin platforma Google Meet.

Peste 50 de participanţi au răspuns invitaţiei Bibliotecii USV: personalităţi ale culturii şi educaţiei din instituţii de prestigiu din ţară (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Alba Iulia, Roman, Bacău, Suceava) şi străinătate (Italia, Grecia, Ucraina, R. Moldova), profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, directori de bibliotecă, reprezentanţi ai minorităţilor etnice din România, artişti plastici, scriitori, publicişti, sociologi, cercetători ştiinţifici, bibliotecari, doctoranzi, masteranzi, studenţi.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Italienilor din România - Ro.As.It., Asociaţia Bibliotecarilor din România - A.B.R. şi Casa Corpului Didactic "George Tofan" din Suceava.

Cele patru secţiuni din cadrul programului Simpozionului naţional cu participare internaţională sunt:
1. Noi paradigme în activitatea bibliotecarului în perioadă de criză sanitară;
2. Diversitatea informaţiilor şi rolul lor în iniţierea schimburilor culturale şi educaţionale în perioada pandemiei SARS-CoV-2, 2019-2021;
3. Creaţia scrisă şi adaptarea acesteia în contextul pandemiei;
4. Anul Dante: 700 de ani de la moartea Poetului Suprem - Anno Dantesco: 700 anni dalla morte del Sommo Poeta.

Vor avea loc comunicări ştiinţifice, lansări de carte, difuzarea unor filme documentare ("Traian" şi "Drumul talienilor"), Conferinţa: Dante e Traiano - susţinută de prof. univ. dr. Livio ZERBINI, Universitatea din Ferrara, vernisaj de expoziţie de pictură (Galeria de Artă a USV, corp A), excursie documentară, vizitarea Bibliotecii USV.

Aşteptăm alături de noi iubitorii de cultură şi de dezbateri culturale, promotorii valorilor intelectuale, prietenii Bibliotecii.