COD GALBEN: 26-07-2021 ora 10 Intre 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate se va semnala 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate

Comunicat de presă - Fundaţia Ţiriac

Fundaţia Ţiriac organizează turneul de hochei pentru copii Ţiriac Summer Cup - prima competiţie găzduită la Patinoarul Ţiriac Arena de la debutul pandemiei

În perioada 26-27 iunie, Patinoarul Ţiriac Arena găzduieşte prima ediţie a turneului de hochei pentru copii Ţiriac Summer Cup, organizat de Fundaţia Ţiriac, în cadrul căruia vor participa 18 echipe de juniori. Competiţia reprezintă primul turneu oficial derulat la patinoarul Ţiriac Arena de la debutul pandemiei. Meciurile vor aduce pe gheaţă aproape 300 de sportivi la categoriile de vârsta U6, U8 şi U10, aparţinând echipelor de hochei ale cluburilor Steaua Rangers, Triumf Bucureşti, Olimpia Ploieşti, Husky Bucureşti, Dunărea Galaţi şi echipele Fundaţiei Ţiriac: Allianz-Ţiriac (U6 şi U10), Dedeman, Skoda şi Simona Halep (U6 şi U10), ultimele fiind echipe compuse integral din fete.

Sâmbătă, 26 iunie, turneul de hochei Ţiriac Summer Cup va debuta cu meciurile disputate de echipele de hochei la categoriile de vârsta U6 şi U8, care se vor desfăşura în intervalul orar 10:00 - 12:45. Ulterior, pe gheaţă va intra echipa 'All Stars', compusă din reprezentanţi de elită ai hocheiului românesc de altă dată, pentru meciuri demonstrative, urmate de festivităţile de premiere care se vor desfăşura începând cu ora 13:10.

Duminică, 27 iunie, Patinoarul Ţiriac Arena va găzdui competiţiile la categoria de vârsta U10, iar echipele de hochei vor intra pe gheaţă în intervalul orar 11:00 - 15:20. începând cu ora 15:20 vor fi organizate concursuri pentru copiii din echipele de începători ale cluburilor participante, iar festivităţile de premiere sunt planificate începând cu ora 15:30.

'Ne bucurăm să fim din nou gazdele unui turneu dedicat echipelor de hochei pentru copii. Este un eveniment aşteptat de toată lumea: jucători, părinţi şi antrenori, însă cei mai entuziasmaţi sunt cei mici pentru că vor avea din nou posibilitatea să concureze între ei şi să se bucure de rodul muncii depuse în ultimul an şi jumătate. Echipele Fundaţiei Ţiriac s-au pregătit foarte mult pentru acest turneu şi sunt sigur că va fi un schimb de experienţe interesant şi în acelaşi timp motivant pentru sportivi. Sunt convins că toţi copiii angrenaţi în aceste meciuri vor învăţa lucruri noi şi necesare pentru evoluţia lor sportivă ', a declarat Eduard Pană, Directorul Sportiv al Fundaţiei Ţiriac.

Turneul de hochei Ţiriac Summer Cup este organizat de Fundaţia Ţiriac în parteneriat cu Allianz-Ţiriac, Skoda şi Dedeman.

Siguranţa şi sănătatea copiilor sunt pe primul loc, iar toate activităţile sportive vor fi organizate în conformitate cu reglementările în vigoare adoptate de autorităţi privind măsurile de prevenţie COVID-19.

Publicul va fi limitat în acest sens la părinţii însoţitori ai echipelor participante şi reprezentanţi ai presei, în limita locurilor disponibile conform prevederilor în vigoare.

Patinoarul Ţiriac Arena este singurul patinoar din zona Bucureşti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaţionale şi în acord cu indicaţiile Federaţiei Internaţionale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanţe.

Detalii despre patinoar pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/proiecte/patinoarul-tiriac-arena/ sau în pagina de facebook.

Daniela Timofti
daniela.timofti@tiriacgroup.ro