COD PORTOCALIU: 17-01-2022 ora 10 Intre 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08 COD GALBEN: 17-01-2022 ora 10 Intre 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20 se va semnala intensificări susținute ale vântului COD ROSU: 18-01-2022 Intre 00:45 si 05:00 se va semnala intensificări puternice ale vântului cu rafale care vor depăși 150...170 km/h, zăpadă puternic spulberată și troienită, vizibilitate redusă spre 0 m in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Şcoala viitorului: educaţie imersivă prin resurse educaţionale bazate pe realitate virtuală

Preocuparea constantă a Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi de oferi soluţii didactice la nevoile de învăţare ale elevilor, conectaţi la ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor, s-a transpus în realizarea produselor intelectuale din cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2018-1-RO01-KA201-049411, intitulat Inovaţie în şcoala viitorului prin utilizarea realităţii virtuale şi augmentate în formare şi educaţie şcolară.

Cu un buget aprobat de 250 350 euro, proiectul a reunit contribuţia specialiştilor din instituţiile partenere din România, Italia, Portugalia şi Lituania: Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi (instituţie coordonatoare), Fundaţia EuroEd, Unique Make up, Pixel - Associazione Culturale, CIPAT - consorţiu de 43 şcoli din regiunea Toscana, Instituto Politecnico de Braganca, Soros International House şi Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

Resursele educaţionale deschise create - biblioteca digitală care valorifică tehnologiile inovative pentru diferite discipline de studiu, ghidul despre utilizarea realităţii virtuale în sala de clasă destinat profesorilor, scenariile didactice bazate pe realitate virtuală au fost completate de amenajarea unui laborator de realitate virtuală la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ şi cofinanţat de compania Centric IT Solutions România.

Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi organizează joi, 17 iunie 2021, ora 10.00, la sala "Eminescu" a Grand Hotel Traian evenimentul de multiplicare dedicat proiectului Inovaţie în şcoala viitorului prin utilizarea realităţii virtuale şi augmentate în formare şi educaţie şcolară. Agenda evenimentului cuprinde:

- Prezentarea rezultatelor proiectului - prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi) şi Andreea Cleminte (coordonator proiect Fundaţia EuroEd)
- Intro: de la experienţa imersivă la educaţia imersivă - prof. dr. Adina Romanescu
- Realitate virtuală. Tendinţe, Accente, Priorităţi. - prof. drd. Cristina Fulop, prof. drd. Maria Rados şi prof. Daniela Zaharia, Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi
- Proiectarea scenariilor didactice bazate pe realitate virtuală (exemple de lecţii create de profesorii Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi) - prof. dr. Liliana Andrici, prof. Lăcrămioara Popa, prof. dr. Marius Smirnov
- Aplicaţia VR@School cu Resurse educaţionale VR pentru ştiinţe şi discipline şcolare transdisciplinare - Cristian Timoficiuc, Fundaţia EuroEd
- Învăţarea experienţială digitalizată prin XR - Raluca Munteanu, Make up your business
- Creşterea comunităţii VR prin educaţie - Răzvan Cimpoeşu, AR/VR Developer, Centric IT Solutions România

"Realitatea virtuală, modalitate inedită de a captiva elevii de toate vârstele adaugă valoare scenariilor didactice prin livrarea de experienţe şi tipuri de interacţiuni. Realitatea virtuală poate deveni o metodă de predare care îi ajută pe elevi să se simtă parte a unei experienţe care le stârneşte imaginaţia şi le stimulează gândirea. Evenimentul îşi propune să contribuie la construirea unei atitudini deschise a profesorilor către utilizarea noilor tehnologii şi să stimuleze implementarea în sălile de clasă a lecţiilor bazate pe realitatea virtuală cu impact asupra motivării şi dezvoltării elevilor" - menţionează prof. dr. Adina Romanescu, coordonator al proiectului şi directorul Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi.

Mai multe informatii despre proiect si materiale realizate în cadrul acestuia sunt disponibile online:

Director,

Prof. dr. Adina Romanescu