COD PORTOCALIU: 16-06-2021 ora 10 Intre 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00 se va semnala ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului COD GALBEN: 16-06-2021 ora 10 Intre 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00 se va semnala ploi însemnate cantitativ

Informare privind întâlnirea Consorţiului Regional Nord-Vest, din 9 iunie 2021

Miercuri, 9 iunie, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş au organizat, la Colegiul Tehnic "George Bariţiu" Baia Mare, o întâlnire de lucru a Consorţiului Regional Nord-Vest, în cadrul proiectului cofinanţat din POCU "ReCONECT - Adaptare la Schimbare - Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieţei Muncii şi Educaţiei". La activitate au participat inspectorii şcolari generali din regiune.

Prin proiect se urmăreşte implementarea unui mecanism de monitorizare a inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, respectiv a unui mecanism de anticipare a nevoii de calificări şi competenţe pe piaţa muncii.

În cadrul acestei activităţi, s-a discutat despre nevoia de corelare a a celor două mecanisme de lucru pentru realizarea unei analize diagnostice şi prognostice, prin care să se ajungă la obţinerea de rezultate cât mai bune ale absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi companiilor, dar şi pentru a contribui la crearea unei economii cât mai prospere.

Un alt subiect discutat a vizat neconcordanţa competenţelor cerute pe piaţa muncii cu cele oferite de către absolvenţii instituţiilor de învăţământ, care conduce la apariţia de numeroase consecinţe negative, atât pentru tinerii absolvenţi şi companii, dar şi pentru economia ţării şi societatea în ansamblu.

În atenţia participanţilor au stat şi aspecte privind reducerea discrepanţelor dintre competenţele cerute de contextul economic actual şi cele oferite de sistemul de educaţie şi formare; anticiparea necesarului de competenţe din viitor; nevoia de identificare a măsurilor eficiente care să vizeze participarea deplină pe piaţa muncii a resurselor de forţă de muncă disponibilă.

Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş