COD PORTOCALIU: 13-06-2021 ora 10 Intre 1 se va semnala 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00 Fenomene vizate

Ambasadorul Turciei în România, E.S. Fusun Aramaz, în prima vizită în judeţul Vrancea: "Vom sfătui comunitatea de afaceri să investească aici"

O delegaţie oficială a Ambasadei Republicii Turcia în România, condusă de Excelenţa Sa Fusun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România, a efectuat astăzi în premieră o vizită în judeţul Vrancea.

Excelenţa Sa a fost primită de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma şi de deputatul Ion Ştefan, prefectul Gheorghiţă Berbece şi administratorul public al judeţului Vrancea, Adrian Creţu.

La întâlnire a participat şi conducerea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), interesată de oportunităţile oferite de judeţul Vrancea pentru mediul investiţional. Delegaţia turcă a mai fost compusă din: Evren Guner (Consul la Ambasada Turciei în România), Guven Gungor (Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Naci Kanbay (Vicepreşedintele TIAD), Barbaros Yikar (Secretar general TIAD), Sever Raşid (Secretar general adjunct), Dîrjan Panfil (Consilier TIAD) şi Bozkuş Eyup (om de afaceri din Focşani).

"Mă bucur să vizitez Vrancea şi vă mulţumim pentru primirea călduroasă. Mă bucur că avem relaţii foarte bune cu România în toate domeniile, politic, cultural şi economic. Anul acesta sărbătorim a 10-a aniversare a parteneriatului strategic. Avem o comunitate de afaceri foarte puternică în România. Ştim că Vrancea are o poziţionare strategică, la răscruce între Moldova şi Muntenia şi de aceea consider că vor fi cu siguranţă oportunităţi de afaceri în Vrancea şi vom sfătui comunitatea de afaceri să vină să investească aici, în Vrancea", a afirmat E. S. Fusun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea le-a prezentat invitaţilor resursele şi potenţialul turistic şi economic al judeţului Vrancea şi i-a invitat pe oamenii de afaceri turci să se stabilească în noul parc industrial care va fi realizat în comuna Garoafa, care va avea acces la viitoarea autostradă A7 şi care va dispune de conectare la toate utilităţile necesare unei zone de afaceri. "Aveţi deschidere totală din partea noastră pentru parteneriate cu investitorii din ţara dumneavoastră care doresc să vină în Vrancea pentru a derula afaceri. De asemenea, suntem deschişi pentru înfrăţiri cu comunităţi din Turcia şi avem în vedere mai multe proiecte internaţionale, în domeniul educaţiei şi sportului, la care vă invităm să ne fiţi alături", a transmis Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea