COD GALBEN: 28-11-2021 ora 11 Intre 28 noiembrie, ora 20 – 29 noiembrie, ora 10 se va semnala intensificări ale vântului, ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m

"Când povestea prinde viaţă"

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu a inaugurat un spaţiu de lectură la Şcoala gimnazială din Agârbiciu

În data de 2 iunie 2021, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială din Agârbiciu (structură a Şcolii Gimnaziale din comuna Axente Sever, Judeţul Sibiu), a inaugurat un spaţiu de lectură şi a iniţiat o serie de activităţi educative destinate elevilor. Acestea sunt incluse în Proiectul educaţional "Când povestea prinde viaţă", susţinut şi derulat în parteneriat cu American Councils for International Education, prin seria de evenimente "4/4 pentru Prieteni" şi se înscriu în strategia Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu de promovare a lecturii şi educaţiei în comunităţile cu acces limitat la cultură.

La eveniment au fost prezenţi membrii echipei de implementare a proiectului, formată din reprezentanţii Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu (Alexandrina Aldea, Ana Coca, Mihaela Dobrescu, Paula Mihalache - bibliotecari) şi cei ai Şcolii Gimnaziale Axente Sever (Constantin Dumitru - director, Camelia Dumitru, Cornelia Tudor - cadre didactice).

Spaţiul de lectură a fost amenajat cu mobilier şi dotat cu sute de publicaţii tipărite, documente audio şi materiale didactice. Colectarea acestor materiale a fost posibilă prin susţinerea financiară a bibliotecarilor astrişti şi a colaboratorilor Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

"Prin acest demers, ne dorim să punem la dispoziţia celor mici un spaţiu confortabil şi primitor, care să ofere posibilitatea interacţiunii cu lectura şi a petrecerii timpului după orele de şcoală. Suntem convinşi că elevii din această frumoasă comunitate vor fi dornici să răsfoiască volumele aşezate pe rafturi şi să afle aventurile personajelor în paginile acestora.

Colecţia de carte cuprinde volume de literatură beletristică pentru copii şi adolescenţi, cărţi din bibliografia şcolară, enciclopedii din diferite domenii şi materiale pentru învăţarea limbilor străine. Desigur, ne dorim să îmbogăţim acest fond de publicaţii şi vom reveni periodic pentru a realiza activităţi de lectură şi ateliere creative. Mulţumim tuturor celor care au susţinut, material şi financiar, organizarea şi implementarea acestui proiect şi, totodată, gazdelor care ne-au primit cu multă căldură astăzi, aici.", au precizat membrii echipei Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

"Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să punem pe picioare această minunată iniţiativă şi să creăm, cu sprijinul Bibliotecii ASTRA Sibiu, un colţ de lectură destinat copiilor din comunitatea noastră. Îi aşteptăm cu drag pe toţi elevii din şcoală să consulte colecţia de cărţi şi materiale puse la dispoziţie în acest spaţiu şi să îşi aleagă volumele pentru lectură.

Noi vom asigura acces zilnic pentru toţi cei care doresc să petreacă timpul împreună, să se conecteze cu lectura sau să interacţioneze dincolo de sala de clasă. Aici, copiii vor putea lectura volume de poveşti, romane de aventuri, şi, desigur, în timp, vom desfăşura împreună şi alte activităţi recreative şi educaţionale.", a explicat domnul Constantin Dumitru, director al Şcolii Gimnaziale Axente Sever.

La finalul întâlnirii, toţi copiii au primit din partea organizatorilor baloane şi daruri dulci oferite prin bunăvoinţa sponsorului evenimentului: Moara Cibin SA Sibiu - Boromir. Curioşi să examineze oferta de cărţi din spaţiul de lectură, cei mici, dar şi cei mari s-au arătat entuziasmaţi şi s-au aşezat confortabil în fotolii, răsfoind volumele şi planificând deja prima lectură.

***

Proiectele şi activităţile Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.