Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Eliminăm depozitele ilegale de deşeuri de pe terenurile virane care au proprietar

Primăria Sectorului 1 va elimina depozitele ilegale de deşeuri de pe terenurile virane cu proprietar care pun în pericol sănătatea publică. Operaţiunile se vor realiza prin colaborări între Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) a Sectorului 1 şi Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1. Cheltuielile cu lucrările de salubrizare/igienizare/ îngrădire a terenurilor vor fi suportate de către proprietarii imobilelor.

Administraţia locală a Sectorului 1 a elaborat şi pus în dezbatere publică "Regulamentul privind procedura de salubrizare, igienizare şi împrejmuire a terenurilor virane aflate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1".

Potrivit acestui proiect de hotărâre, Poliţia Locală Sector 1 va avea obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data adoptării hotărârii, să constituie o comisie de identificare şi inventariere a terenurilor virane neîngrijite din Sectorul 1, în scopul identificării proprietarilor/administratorilor sau deţinătorilor acestora. Este vorba despre terenurile virane neîngrijite care au devenit surse de deşeuri clandestine sau surse de alergie din cauza vegetaţiei care se dezvoltă spontan şi pe care le deţin cu titlu instituţiile publice, agenţii economici, persoanele juridice şi persoanele fizice. DGITL Sector 1 va acorda poliţiştilor locali sprijinul necesar în acţiunea de identificare a proprietarilor acestor terenuri.

Proprietarii riscă sancţiuni de până la 2.000 lei

Conform legislaţiei în vigoare, proprietarii au obligaţia să asigure întreţinerea, deratizarea, dezinsecţia şi salubrizarea terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetaţiei şi eliminarea deşeurilor aflate în incintă. Totodată, aceştia au obligaţia să asigure curăţenia la locurile de depozitare a materialelor de pe terenurile cu construcţii nefinalizate şi pe căile de acces şi să ia măsuri pentru împrejmuirea terenurilor, pentru preîntâmpinarea depozitărilor ilegale de deşeuri municipale din partea unor persoane necunoscute.

După identificarea proprietarilor/administratorilor/deţinătorilor terenurilor neîngrijite, Poliţia Locală Sector 1 îi va soma ca, în termen de 30 de zile calendaristice de la data somaţiei, să le salubrizeze/igienizeze şi eventual să le îngrădească.

Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie, potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB) nr. 121/2010, modificată prin HCGMB nr. 189/2013, şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500-1.500 lei pentru persoanele fizice şi între 1.000-2.000 lei pentru persoanele juridice.

În situaţia neîndeplinirii de către proprietari a obligaţiilor legale care le revin, administraţia locală a Sectorului 1, prin Administraţia Domeniului Public, va efectua pe cale administrativă, în baza dispoziţiei primarului Sectorului 1, lucrările de salubrizare/igienizare/îngrădire a terenurilor în cauză. Lucrările se vor efectua în numele şi pe cheltuiala persoanelor notificate, iar valoarea lucrărilor realizate va fi recuperată de la acestea.

În toate cazurile în care persoana notificată nu va permite accesul pe terenul supus lucrărilor de salubrizare/îngrădire, în vederea executării acestora, Administraţia Domeniului Public Sector 1 va solicita autorizarea instanţei judecătoreşti competente pe calea ordonanţei preşedinţiale.

Regulamentul se află în dezbatere publică

Proiectul de regulament este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro până în data de 14 iunie 2021 şi orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html

Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, republicată, până în data de 10 mai 2021, se pot trimite în scris, pe adresa de e-mail registratura@primarias1.ro, propuneri, sugestii şi opinii cu valoarea de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituţiei este disponibil şi un formular on-line pentru colectarea propunerilor, opiniilor şi recomandărilor.

Serviciul Imagine şi Cultură

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.