Sprijin pentru copiii seropozitivi din Sectorul 1 pentru reintegrarea lor în societate

Copiii şi tinerii seropozitivi din Sectorul 1 cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani beneficiază de servicii sociale integrate conform unui parteneriat de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1, şi Fundaţia Health Aid România (HAR). Cooperarea are ca obiect derularea proiectului "Îngrijire de tip familial a copiilor şi tinerilor protejaţi cu măsura de plasament a Comisiei pentru Protecţia Copilului Sector 1 la Fundaţia Health Aid România".

În baza acestui parteneriat, copiii şi tinerii seropozitivi din Sectorul 1 beneficiază de servicii de găzduire, hrană, îngrijire, consiliere psihologică, consiliere socială, orientare profesională, socializare şi petrecerea timpului liber, reintegrare familială şi comunitară. Toţi beneficiarii au o alimentaţie corespunzătoare, materiale igienico-sanitare şi echipamente, medicamente necesare pentru tratarea infecţiilor ce apar în cadrul bolii. În cazul fiecărui elev, părintele social se asigură de respectarea programului şcolar şi de procurarea rechizitelor conform cerinţelor.

Colaborarea dintre părţi are ca obiectiv reintegrarea socială şi profesională a copiilor abandonaţi, infectaţi şi afectaţi HIV/SIDA, rezidenţi pe raza Sectorului 1.

Scopul colaborării îl constituie furnizarea de servicii de îngrijire şi găzduire pentru copiii şi tinerii seropozitivi în Casa de tip familial a Fundaţiei HAR, în baza unei măsuri de protectie specială - plasament, prin hotărârile Comisiei pentru Protecţia Copilului Sector 1. În prezent, în "Casa Roxana" sunt găzduiţi şi îngrijiţi 2 copii care provin de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1.

Pentru susţinerea acestor servicii, Consiliul Local Sector 1 asigură, prin DGASPC Sector 1, o finanţare de 5.900 lei/lună pentru o perioadă de 12 luni.

Parteneriatul, demarat în anul 2007, oferă servicii integrate pentru creşterea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor seropozitivi găzduiţi şi îngrijiţi în cadrul Casei de tip familial a Fundaţiei HAR ("Casa Roxana" a Fundaţiei).

Serviciul Imagine şi Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151