INFORMARE PUBLICĂ

Se reabilitează infrastructura pietonală şi rutieră în mai multe zone din oraş

Tronsonul delimitat de bulevardul Tomis şi strada Zorelelor al bulevardului Mamaia intră din această săptămână în reabilitare. Echipele SC Confort Urban SRL intervin asupra infrastructurii pietonale. Bordurile vechi sunt demontate pentru a fi înlocuite cu unele noi.

Pe strada Unirii, între bulevardul Mamaia şi strada Zorelelor, se montează pavele moderne şi se reamenajează alveolele cu spaţiu verde.

Conform graficului de lucru, în această săptămână au loc lucrări de reabilitare a carosabilului pe străzile Tabla Buţii şi Grozeşti, porţiunile cuprinse între bulevardul Mamaia şi strada Chiliei. Zona carosabilă este decopertată pentru a fi îmbrăcată în asfalt.

Lucrări de asfaltare au loc şi în parcarea situată pe strada Soveja, în zona blocului O6. Totodată, se recondiţionează şi suprafaţa carosabilă din parcarea situată în zona blocului M4.

În Portul Tomis, echipele administratorului drumului public continuă lucrările de amenajare a sistemului de colectare a apelor pluviale. După ce suprafaţa carosabilă a fost asfaltată pentru a permite drenarea apei, se reconfigurează trotuarele prin amplasarea bordurilor care vor delimita zona pietonală.

Pasajul subteran de la Gară îşi schimbă aspectul, suprafeţele sunt reabilitate prin refacerea finisajelor interioare şi exterioare de tencuieli.

Pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, se montează indicatoare de informare în mai multe zone din oraş şi se recondiţionează echipamentele de semaforizare. La trecerile de pietoni şi în parcările amenajate, se aplică marcaje rutiere.