Început bogat al lunii mai, la Opera Braşov

Miercuri, 5 mai 2021, de la ora 18,30, Opera Braşov transmite, online, recitalul vocal-instrumental "Im wunderschonen Monat Mai", susţinut de artiştii Operei Braşov: Maria Catrina - soprană, Elod Gabor - vioară/violă şi Lioara Frăţilă - pian.

Evenimentul muzical cuprinde lieduri de Johannes Brahms: "Erinnerung", "An ein Bild", "Meine Liebe ist grun", dar şi "Sonata pentru violă şi pian op. 120 nr. 1" şi compoziţii ale lui Robert Schumann: "Widmung" şi "Die Lotosblume" din ciclul de lieduri "Myrten", piesa care dă titlul recitalului - "Im wunderschonen Monat Mai", precum şi "Phantasiestucke" op. 73 pentru violă şi pian.

"Unele dintre cele mai expresive lieduri germane din perioada romantică sunt şi cele care aparţin compozitorilor Robert Schumann (1810 - 1856) şi Johannes Brahms (1833 - 1897). Reprezentanţi de seamă ai creaţiei miniaturale vocale, cu acompaniament de pian (fiecare scriind peste 250 de lieduri), cei doi îşi etalează măiestria cu care evocă, prin muzică, stări, trăiri, sentimente umane sau frumuseţea naturii", afirmă Maria Catrina, solistă în cadrul acestui recital.

Evenimentul va fi transmis, online, pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=vnA2bKMG1TM, pe pagina de Facebook a Operei Braşov şi va putea fi vizionat gratuit!

Sâmbătă, 8 mai 2021, de la ora 18.30, vă invităm la Gala de operă "Amore all'Opera", ce va putea fi urmărită, LIVE, pe canalul oficial de YouTube al Operei Braşov, precum şi pe pagina de Facebook. Soliştii Operei Braşov, împreună cu Orchestra noastră, au pregătit un program muzical de excepţie, ce cuprinde pagini din marea literatură lirică universală. Veţi putea audia arii şi duete memorabile din operele "Răpirea din serai" şi "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart, "La Boheme" şi "La Rondine" de G. Puccini, "Il Trovatore" de G. Verdi, "L'italiana in Algeri" de G. Rossini, "Pescuitorii de perle" şi "Carmen" de G. Bizet, "Faust" de Ch. Gounod, "Lakme" de L. Delibes, "Rusalka" de A. Dvorak sau tulburătorul sextet din "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti.

Pe scena Operei Braşov, vor evolua soliştii: Aurelia Florian, Adrian Mărcan, Carmen Topciu, Alexandru Aghenie, Anda Pop, Mihai Irimia, Nicoleta Chirilă, Marian Reşte, Valentina Mărgăraş, Dan Popescu, Mădălina Bourceanu, Sonia Hazarian. Ei vor fi acompaniaţi de Orchestra Operei Braşov, condusă de maestrul Mircea Holiartoc. Coordonator spectacol: Valentina Mărgăraş. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Braşov şi pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=90qoctn-tIE şi va putea fi vizionat gratuit!

Evenimente desfăşurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.