Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

BULETIN DE PRESĂ

În perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Poliţiştii au intervenit la 192 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au aplicat 462 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere.

În perioada 30 aprilie - 3 mai 2021, peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţişti au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică în colaborare cu jandarmi şi poliţişti locali, astfel că în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice şi nici accidente rutiere grave.

În această perioadă, au fost constatate 462 de abateri contravenţionale, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 110.940 lei, au fost reţinute 17 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

S-a intervenit la 192 de evenimente, din care 183 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, iar poliţiştii au constatat 65 de infracţiuni.

Exemple: Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

La data de 30 aprilie 2021, în jurul orei 19,00, poliţiştii Postului de Poliţie Gârbova au depistat un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Gârboba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Cărpinş, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

- La data de 1 mai 2021, în jurul orei 18.30, poliţiştii rutieri din Aiud au depistat un bărbat de 41 de ani, din municipiu, în timp ce conducea, pe strada Transilvaniei din Aiud, un autoturism neînmatriculat în circulaţie.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

- La data de 1 mai 2021, în jurul orei 13.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza localităţii Biia, l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, din comuna Şona, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

- La data de 1 mai 2021, în jurul orei 22,00 poliţiştii Postului de Poliţie Cetatea de Baltă au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Adămuş, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 142 K, pe raza localităţii Tătârlaua, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

- La data de 2 mai 2021, în jurul orei 22,00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat de 38 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Bucerdea Vinoasă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar in urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

- La data de 2 mai 2021, în jurul orei 22.30, poliţiştii din Blaj au depistat un bărbat de 40 de ani, din judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Borza din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 3 mai 2021, în jurul orei 04,00, poliţiştii din Teiuş au depistat un tânăr de 30 de ani, din comuna Cergău, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului din oraş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

- La data de 3 mai 2021, în jurul orei 15,20, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au depistat o tânără de 20 de ani, Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Odverem, comuna Lopadea Nouă, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul i-a fost încredinţat tinerei de către soţul său, care era pasager în autoturism, cu toate că acesta ştia că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de tânără, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis, iar soţul său este cercetat pentru încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu deţine permis.

- La data de 3 mai 2021, în jurul orei 07,20, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Cergău, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

- La data de 4 mai 2021, în jurul orei 02,40, poliţiştii de siguranţă publică din Blaj au depistat un tânăr de 20 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Păcii din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

- Ordine de protecţie provizorii şi dosare penale faţă de persoane care şi-au agresat membrii familiei

La data de 3 mai 2021, în jurul orei 14,30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au fost sesizaţi de către un bărbat de 47 de ani, din comuna Lopadea Nouă, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, ar fi fost agresat de către concubinul fiicei sale, un tânăr în vârstă de 28 de ani.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că agresiunea ar fi avut loc pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de băuturi alcoolice.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, iar agresorul a fost obligat să părăsească deîndată locuinţa comună.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

- La data de 3 mai 2021, în jurul orei 18,00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au intervenit la o locuinţă din comuna Ighiu unde o femeie de 47 de ani a reclamat o faptă de violenţă în familie.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, pe fondul consumului de alcool, concubinul acesteia ar fi lovit-o peste membre, spate şi faţă.

A fost aplicat formularul de evaluare a riscului, iar, în urma interpretării acestuia, poliţiştii au emis un ordin provizoriu de protecţie, pentru o perioadă de 5 zile.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie, iar ulterior, a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 4 mai, să fie prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

- Amplasarea radarelor în data de 05.05.2021
Drumul Naţional 1- Alba Iulia - Sântimbru - Oiejdea - Galda de Jos - Teiuş - Aiud - Inoc - limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş - Cut - Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea - Şibot - limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C - Sebeş -Petreşti - Săsciori
Drumul Naţional 74 - Ighiu - Zlatna - Feneş - Abrud - Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 - Câmpeni - Gârda - Arieşeni
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş - Lupşa
Alba Iulia - Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I - strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş - strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei
Ocna Mureş - Războieni - Noşlac

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.