Astăzi, 04.05.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 22.454 de persoane declarate vindecate.

Total persoane vaccinate la nivelul judeţului Suceava: 66.187, din care 48.597 persoane cu rapel.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid - 19, în acelaşi interval de timp fiind externate 1 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 413 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, 71 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 7 pacienţi sunt în zona tampon şi 335 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 71 pacienţi diagnosticaţi Covid-19:

- 1 prezintă forme uşoare;
- 38 prezintă forme medii ale bolii;
- 21 prezintă forme severe;
- 11 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI (dintre aceştia 4 pacienţi sunt ventilaţi non - invaziv şi 3 intubaţi ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava dispune, la această dată, de 471 paturi libere, din care 123 pentru pacienţi Covid-19, 327 în sectorul non-Covid şi 21 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienţi Covid, sunt 28 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienţii Covid-19, şi 17 pentru pacienţii non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 prezentând forme medii, 1 forme critice), 1 persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, 80 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internaţi 2 pacienţi, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi un număr de 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 4 prezintă forme medii, 6 forme grave, persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus 2, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internaţi un număr de 17 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 forme uşoare, 12 forme medii şi 2 cu forme grave), şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi un număr de 8 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare şi 4 prezentând forme medii), şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 36 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19(1 cu forme uşoare şi 4 cu forme medii) şi 0 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 20 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu Covid-19 la nivelul judeţului Suceava este de 115 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 16.

La nivelul judeţului sunt disponibile 294 de locuri libere Covid şi 45 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 206.670, în ultimele 24 de ore fiind testate 496 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 3.460 persoane, 52 intrate în ultimele 24 de ore, din care 3 persoane care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu SARS-CoV-2. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 254 persoane, din care 26 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menţionat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuţiei cazurilor Covid-19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 localităţi, 45 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 29 au câte un caz în evoluţie, 29 au sub cinci cazuri în evoluţie, 7 au sub zece cazuri în evoluţie iar 4 au peste zece cazuri în evoluţie.

La data prezentului comunicat în judeţul Suceava sunt 250 cazuri de infecţie Covid -19 în evoluţie.

În cursul zilei de 03.05.2021 poliţiştii au desfăşurat activităţi în context Covid 19, fiind verificate/legitimate 2.003 persoane. De asemenea, au fost verificate 51 societăţi comerciale. Au fost aplicate 53 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020

Activităţile Jandarmeriei Suceava au continuat în data de 03.05.2021, în acest sens, un număr de 32 efective de jandarmi fiind angrenate în 16 de acţiuni independente pe linia SARS-Cov 2. Rezultatele acestor misiuni de prevenţie s-au materializat prin verificarea/legitimarea a 57 de persoane aflate în carantină la domiciliu, 23 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi 37 operatori economici. Ca urmare a verificărilor s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 1.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieşite din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de către instituţiile competente.