Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

ACŢIUNI DE PREVENIRE A RĂSPANDIRII ŞI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Poliţiştii argeşeni au fost la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, pe perioada minivacanţei.

Peste 6.000 de persoane au fost verificate de poliţiştii argeşeni, în cadrul activităţilor curente, iar mai multe evenimente private au fost întrerupte.

În ultimele patru zile, poliţiştii argeşeni au organizat şi desfăşurat 112 acţiuni punctuale (din care 100 de acţiuni independente ale poliţiştilor, 8 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi 4 acţiuni cu reprezentanţi ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele şi mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităţilor, au fost verificate 6.166 de persoane, precum şi 419 mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost verificate 594 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecţie individuală, atât de către personal cât şi de către clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au fost aplicate 449 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.500 de lei, astfel:

- 364 de sancţiuni, în valoare totală de 33.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

- 48 de sancţiuni, în valoare de 8.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie;

- 33 de sancţiuni, în valoare de 10.500 de lei, au fost aplicate în urma desfăşurării unor evenimente private.

- 4 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.

*

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au identificat un bărbat de 41 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din comuna Cocu. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

În ziua de 01 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat doi tineri de 21 de ani, respectiv 19 ani, ambii din Berevoeşti, care nu au respectat măsura carantinării la adresele declarate. În urma celor constatate, cei doi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

În ziua de 02 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au identificat, în trafic, pe raza localităţii Merişani, un tânăr de 21 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată. În urma celor constatate, tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

*

Nu au respectat interdicţiile impuse

În seara zilei de 01 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au constatat că la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Miceşti, care funcţiona ca bar şi sală de jocuri, se desfăşurau activităţi în jurul orei 00.00 Totodată, în incinta locaţiei au fost identificate 5 persoane, care nu-şi justificau prezenţa în acel loc şi la acea oră.

Drept urmare, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, după cum urmează:

- 5 sancţiuni, în valoare totală de 2.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, ca urmare a nerespectării restricţiilor privind deplasarea sau libera circulaţie;

- o sancţiune, în valoare de 500 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de convieţuire socială, uneia dintre persoane

De asemenea, a fost sesizat I.T.M Argeş, pentru dispunerea măsurilor legale conform competenţelor, ca urmare a nerespectării programului de funcţionare în contextul pandemiei de COVID-19.

*

Sancţiuni aplicate în urma desfăşurării unor evenimente private

În ziua de 02 mai a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (aniversare) se afla în desfăşurare la o locuinţă de pe raza localităţii Călineşti. Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, totodată fiind aplicate alte 15 sancţiuni contravenţionale, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

În ziua de 02 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti s-au sesizat cu privire la faptul că, într-un imobil de pe raza de competenţă, se desfăşoară un eveniment privat, cu muzică la un volum ridicat. Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, cei doi organizatori au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi cu 200 de lei, fiecare, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În ziua de 03 mai a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (aniversare) se afla în desfăşurare la o locuinţă de pe raza localităţii Albota. Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

BIROUL DE PRESĂ

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.