Ia-ţi bicicleta cu tine în timpul liber!

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de călătorie, CFR Călători precizează posibilităţile de transport pentru biciclete astfel încât să vă puteţi petrece timpul liber aşa cum vă doriţi:

- Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil.
- Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online. Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei şi poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători.
- Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.
- În cazul grupurilor organizate de biciclişti, aceştia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore, astfel încât înainte ca direcţiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcţie de materialul rulant disponibil.
- În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceştia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.
- Dacă la verificarea legalităţii călătoriei pasagerii însoţiţi de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimaţiei de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).

Biletele de tren pot fi achiziţionate utilizând următoarele canale:
- online de pe www.cfrcalatori.ro;
- de la automatele de vânzare bilete din gări;
- direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor sunt disponibile la:
- 0219521 - INFO CFR (trafic intern).
- numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea INFORMAŢII TELEFONICE - https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
- în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
- pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
- la personalul nostru din staţii.

Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.