COD GALBEN: 15-05-2021 ora 19 Intre 19:25 si 20:30 se va semnala averse ce vor cumula 20...25 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice,intensificări de scurtă durată ale vântului. in Județul Prahova, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa;

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 4 mai 2021 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:

A)Reglementare

Proiectul de Normă privind aprobarea cheilor de repartizare privind elementele de activ şi de pasiv, de venituri şi de cheltuieli care nu pot fi evidenţiate direct asupra activităţii de asigurări generale sau a celei de asigurări de viaţă (proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

B)Supraveghere
Aprobarea rezultatelor controlului periodic efectuat la compania de brokeraj Consultant A.A. - Broker de asigurare - reasigurare S.R.L.

C)Autorizare
Autorizarea doamnei Dumitraşcu Oana Mădălina în calitate de administrator provizoriu al societăţii Depozitarul Central S.A.;
Aprobarea numirii domnului Boştină Andrei în funcţia de administrator al societăţii W Broker de asigurare-reasigurare S.R.L. şi a modificării Actului Constitutiv;
Aprobarea numirii domnului Plaxenco Iacob în funcţia de administrator al societăţii LEA Broker de asigurare S.R.L. şi a modificării Actului Constitutiv;
Aprobarea solicitării de autorizare a modificării în modul de organizare şi funcţionare a societăţii de servicii de investiţii financiare Share Invest S.A. ca urmare a majorării capitalului social;
Aprobarea Documentului de înregistrare universal al societăţii Bittnet Systems S.A. Bucureşti;
Emiterea unor decizii prin care se confirmă aplicarea excepţiei de la obligaţia de raportare, în baza articolului 9 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012 (EMIR), în cazul contractelor cu derivate extrabursiere încheiate intragrup de societăţile Enel Trade Energy S.R.L., Enel S.p.A., Enel Global Trading S.p.A., Enel Green Power Romania S.R.L., Enel Energie Muntenia S.A. şi Enel Energie S.A.;
Aprobarea retragerii de la tranzacţionare şi a radierii din evidenţa A.S.F. a acţiunilor emise de societatea Amylon S.A. Sibiu şi emiterea certificatului de înregistrare a majorării capitalului social al societăţii Moara Cibin S.A. Sibiu, ca urmare a finalizării operaţiunii de fuziune dintre aceste societăţi;
Avizarea modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Autorizarea modificării Declaraţiei privind politica de investiţii pentru Fondul de Pensii Administrat Privat AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

*********
Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.