Situaţia acumulării apei din barajul Someşul Rece se află sub control

În noaptea de 2 spre 3 mai 2021, cu ocazia creşterii debitelor pe râul Someşul Rece şi al afluenţilor săi, ca urmare a fenomenelor hidrologice şi meteorologice excedentare din bazinul de recepţie al acestuia, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa, prin serviciul Dispecerat a solicitat HIDROLECTRICA S.A. (Sucursala Hidrocentrale Cluj) monitorizarea permanentă a acumulării Someşul Rece I şi asigurarea unui debit suplimentar de golire. Acestea sunt măsurile întreprinse pentru reducerea vulnerabilităţii construcţiei hidrotehnice. De asemenea, debitul afluent de pe râul Iara a fost diminuat prin devierea acestuia spre acumularea Fântânele.

O echipă de specialişti din cadrul ABA Someş-Tisa s-a deplasat în teren şi monitorizează în continuare evoluţia evenimentului.

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa