COD GALBEN: 13-05-2021 ora 12 Intre 12:10 si 13:10 se va semnala averse ce vor cumula 20...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Sălaj; COD GALBEN: 13-05-2021 ora 12 Intre 12:00 si 13:00 se va semnala -averse care vor cumula 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Arad;

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte mâine în ţară

Mâine, 04 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 340.470 doze

Centrul Regional de Depozitare Braşov: 87.750 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 87.750 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

* Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

* În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţar noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Grupul de comunicare al CNCA

*** Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.