Actele normative adoptate de Guvern în şedinţa din 21 aprilie 2021

I. ÎN ANALIZĂ

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, republicată (PRIMĂ LECTURĂ)

II. PROIECTE DE LEGI

1. PROIECT DE LEGE privind acceptarea amendamentelor adoptate la Kampala, la 10 iunie 2010, la New York, la 14 decembrie 2017 şi la Haga, la 6 decembrie 2019, la articolul 8 al Statutului Curţii Penale Internaţionale, adoptat la Roma, la 17 iulie 1998

III. ORDONANŢE DE URGENŢĂ

1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind derogarea de la prevederile art. 47 alin. (6) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu completările şi modificările ulterioare

2. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri fiscale

3. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind completarea Legii nr. 356/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român

IV. HOTĂRÂRI

1. HOTĂRÂRE pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din funcţiune, precum şi a celor scoase din rezervele proprii, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 81/2003

2. HOTĂRÂRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Realizare pavilion nou medicină operaţională-politraumă D+P+4E, drum acces şi reţele în cazarma 646 Braşov

3. HOTĂRÂRE privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Alba, Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, Mureş şi Vrancea

4. HOTĂRÂRE privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 3256 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, transmiterea acestuia în domeniul public al municipiului Calafat, judeţul Dolj, şi modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

5. HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Iaşi

6. HOTĂRÂRE pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administraţiei Naţionale "Apele Române"

7. HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Fundaţiei ''Episcop Melchisedec " ca fiind de utilitate publică

8. HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române doamnei "Rutto Stella Jepkosgei"

9. HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române doamnei "Meringor Delvine Relin"

10. HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române doamnei "Melly Joan Chelimo"

11. HOTĂRÂRE privind aprobarea modelului steagului oraşului Ianca, judeţul Brăila

12. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Dragomireşti, judeţul Neamţ

13. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Giera, judeţul Timiş

14. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei oraşului Valea lui Mihai, judeţul Bihor

15. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Malnaş, judeţul Covasna

16. HOTĂRÂRE privind aprobarea modelului steagului comunei Târnava, judeţul Sibiu

17. HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Dobârlău, judeţul Covasna

18. HOTĂRÂRE privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2021- 2022

19. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei

20. HOTĂRÂRE pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

21. HOTĂRÂRE pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu

22. HOTĂRÂRE privind înfiinţarea subunităţii profesioniste speciale de intervenţie "Detaşamentul Special de Pompieri Cernavodă" în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al Judeţului Constanţa

23. HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1337/2008 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Secţiunea 3B pe teritoriul localităţilor Ip, Crasna, Nuşfalău şi Boghiş din judeţul Sălaj" din cadrul obiectivului de investiţie "Autostrada Braşov-Cluj-Borş", precum şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, aflate pe raza localităţilor Meseşenii de Jos, Crasna, Boghiş, Nuşfalău, Ip şi Marca judeţul Sălaj

24. HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice

25. HOTĂRÂRE pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018, precum şi pentru modificarea şi completarea Capitolului XVII din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019, şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul asistenţei medicale spitaliceşti în contextul epidemiologic determinat de răspândirea virusului SARS - CoV - 2

V. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea demersurilor pentru aderarea României la International Energy Forum

2. MEMORANDUM cu tema: Semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind înfiinţarea punctelor de trecere a frontierei Variaşu Mic - Dombegyhaza şi Grăniceri -Elek