"Să ne reZOOMăm la cultură!"

prelegere pe teme de folclor muzical şi recital online din spaţiul etnografic bănăţean

Joi, 22 aprilie, de la ora 18.00, Filiala Seghedin a ICR Budapesta prezintă o nouă ediţie din ciclul "Să ne reZOOMăm la cultură!", de această dată cu un accent special pe teme de folclor muzical românesc şi un scurt recital muzical online din spaţiul etnografic bănăţean.

Prelegerile Folclorul muzical din Banat, susţinută de domnul Lucian Emil Roşca, profesor dr. habil. la Facultatea de Muzică şi Teatru de la Universitatea de Vest din Timişoara şi Ritualurile sămănatului între sacru şi traditional în spaţiul etnografic bănăţean, susţinută de doamna Lia Lungu, interpretă de muzică populară şi bună cunoscătoare a obiceiurilor tradiţionale vor beneficia de traducere consecutivă în limba maghiară. Autorul unor volume de specialitate, interesat de domeniul muzicii tradiţionale şi laureat în 2018 cu Premiul Pro Cultura Timisiensis Certitudini, Lucian Emil Roşca a înfiinţat în anul 2018 Ansamblul Vocal şi Instrumental de Muzici Tradiţionale.

În continuarea evenimentului, Grupul instrumental şi vocal din cadrul Asociaţiei pentru Cultură Bănăţeană va exemplifica cele discutate anterior printr-un scurt recital. Vor interpreta: drd. Lavinius Nikolajevic (caval, fluier), mst. Adrian Balla (vioară), Cristian Bălteanu (braci/acompaniament), drd. Vlad Spătariu (nai) şi studenta Alexandra Acs (vocal).

Transmisiunea din România va avea loc de la sala multifuncţională a Uniunii Sârbilor din România, Timişoara şi va fi preluată, prin Zoom, de Filiala Seghedin a ICR Budapesta.

Mai multe informaţii, în preziua evenimentului, pe pagina noastră oficială de facebook (Szegedi Roman Kulturalis Intezet | Facebook).