Gheorghe Şimon (PSD): "Preşedintele Iohannis este Marele Absent şi autorul moral al acestei crize politice"

A trecut deja o săptămână de la izbucnirea crizei guvernamentale declanşată de Iohannis prin semnătura pusă pe decretul de revocare al a fostului ministrul USR+ Vlad Voiculescu. O săptămână în care zi de zi, preşedintele şi-a ignorat datoria constituţională de a media pentru asigurarea stabilităţii ţării. Culpa sa e cu atât mai gravă cu cât această criză este întreţinută de Guvernul pe care l-a girat personal.

România se adânceşte în criză, mor oameni, dar nimeni nu-şi asumă aceste decese. Preşedintele Iohannis este Marele Absent şi autorul moral al acestei crize politice. El este cel care a nesocotit rezultatul alegerilor şi constituit Coaliţia Pierzătorilor, care acum este incapabilă să treacă peste orgoliile de partid pentru a asigura "o guvernare lungă şi stabilă", cum garanta în decembrie Iohannis.

În loc să facă "reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educaţia şi reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei", cum promitea Iohannis la învestirea Guvernului Cîţu, cei din Coaliţia Mincinoşilor fac câte 4 ore pe zi de "terapie pe ciolan", în care se acuză unii pe alţii, de minciuni, de falsuri şi de eşec în guvernare şi în gestionarea pandemiei.

Românii asistă neputincioşi la o adevărată desfăşurare de forţe, de incompetenţă şi prostie duse la superlativ, de noi dovezi ale parvenitismului.

Actualul Guvern este mai preocupat de instalări şi numiri în funcţii pentru acoliţi, preşedintele mai interesat de imagine decât de sănătatea românilor şi toate acestea în timp ce românii sunt disperaţi şi nu mai ştiu de unde să ceară sprijin. De 4 luni nu au făcut altceva decât să se certe şi să-şi împartă politic funcţiile şi accesul la banii României. S-au acuzat reciproc, au aşteptat ca numărul paturilor de la ATI şi numărul medicilor specialişti să crească de la sine, au încălcat în public regulile de protecţie sanitară impuse tot de ei, au ascuns adevărul despre situaţia reală a infectărilor.

Preşedintele absent şi Guvernul "ciolan" nu mai ţin cont de nimic, dar această nepăsare va fi taxată dur de către români. Ne-au trebuit 60 de ani să scăpăm de jugul comunist, dar avem deja experienţă atunci când vine vorba despre înlăturarea celor care fac rău românilor şi României!

Gheorghe Şimon,
deputat PSD de Maramureş