Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Consilierul Local USR PLUS din Şinca Nouă, Ioan Chiujdea, solicită Prefectului demararea unei anchete la nivelul comunei şi cercetarea disciplinară a secretarului general

Ioan Chiujdea, consilier din partea Alianţei USR PLUS în cadrul Consiliul Local al comunei Şinca Nouă, a sesizat Instituţia Prefectului în legătură cu nerespectarea prevederilor legale de către secretarul general şi viceprimarul comunei Şinca Nouă (cu atribuţii de primar), în privinţa convocării şedinţelor de Consiliu Local.

Încă de la începutul mandatului, secretarul general al comunei Şinca Nouă refuză respectarea prevederilor din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ (art. 134, alin. 5), potrivit cărora convocarea unei şedinţe de Consiliu Local trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, următoarele informaţii:

a) data, ora şi locul desfăşurării;

b) proiectul ordinii de zi;

c) materialele înscrise pe proiectul ordinii de zi;

d) modalitatea prin care sunt puse la dispoziţia consilierilor locali, potrivit opţiunilor acestora, materialele înscrise pe proiectul ordinii de zi;

e) indicarea comisiilor de specialitate cărora le-au fost trimise spre avizare proiectele de hotărâri;

f) invitaţia de a formula şi depune amendamente asupra proiectelor de hotărâri".

Modul în care a fost convocată şedinţa Consiliului Local din data de 30 martie nu respectă aceste cerinţe legale. Prin nerespectarea acestor prevederi, consilierilor locali li se îngrădeşte dreptul de a-şi exercita mandatul în condiţiile stabilite de legiuitor, aceştia neputând lua decizii în cunoştinţă de cauză.

O altă încălcare a Codului Administrativ este aceea că proiectul ordinii de zi a şedinţei Consiliului Local nu a fost adus la cunoştinţa locuitorilor comunei, prin afişarea pe pagina de internet a Primăriei sau prin orice alte mijloace.

Mai mult decât atât, proiectele de hotărâri ale consiliului local propuse pentru şedinţa din 30 martie, nici măcar nu au fost transmise comisiilor de specialitate, în vederea dezbaterii şi întocmirii avizelor, astfel încât comisiile nu au avut cum să emită aviz pentru adoptarea sau respingerea proiectelor de hotărâri enumerate în convocator.

Ioan Chiujdea, consilier USR PLUS în Consiliul Local al comunei Şinca Nouă:

"Consider că, în aceste condiţii, se impune anularea convocării şedinţei din data de 30 martie şi emiterea unei noi dispoziţii de convocare cu respectarea tuturor etapelor şi prevederilor legale.

De asemenea, am solicitat Instituţiei Prefectului demararea cu celeritate a unei anchete la nivelul comunei Şinca Nouă, precum şi cercetarea disciplinară a secretarului general al comunei. Este inadmisibil să ne confruntăm cu astfel de încălcări flagrante ale legii, prin care sunt îngrădite atât drepturile cetăţenilor, cât şi cele ale consilierilor locali, aleşi tot de către cetăţeni, pentru a le reprezenta interesele în cadrul administraţiei locale."

Alianţa USR PLUS - judeţul Braşov

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.