Cu sprijinul preşedintelui PNL, Ludovic Orban şi al preşedintelui PNL Argeş, Adrian Miuţescu vor fi demarate lucrările la domeniul schiabil de la Ghiţu

"Implicarea domnului deputat Adrian Miuţescu, prin faptul că a reuşit să obţină anul trecut avizele de la toate ministerele de resort, prin discuţiile purtate cu domnul Ludovic Orban care în calitate de prim-ministru a introdus planul domeniului schiabil Ghiţu-Molivişu în master planul de turism, va ajuta foarte mult evoluţia proiectului".

Cel mai important proiect turistic al judeţului Argeş, domeniul schiabil de la Ghiţu-Molivişu se va realiza, indiferent de ce spun adversarii politici ai PNL. Atât preşedintele PNL, Ludovic Orban cât şi preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu au susţinut la ministerele de resort implicate în acest proiect, obţinerea avizelor necesare demarării construcţiei staţiunii montane. Obiectivul major este transformarea zonei Ghiţu într-o staţiune turistică de interes naţional, în conformitate cu standardele UE, dar în subsidiar va ajuta la dezvoltarea economică şi turistică a judeţului Argeş. Demarat în anul 2012, proiectul a fost abandonat de fosta administraţie a Consiliului Judeţean, după pierderea finanţării europene, însă liberalii nu pot lăsa ca acest plan să fie părăsit într-un sertar.

"Proiectul Ghiţu-Molivişu continuă chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administraţiei judeţene nu a mai mişcat un deget. Însă cu sprijin din partea preşedintelui Ludovic Orban am reuşit să îl introducem în master planul de turism al României şi să obţinem, anul trecut, avizele necesare demarării construcţiei. Aşa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele judeţului Argeş, iar domeniul schiabil de la Ghiţu-Molivişu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare. O staţiune montană, situată la aproape 90 de kilometri de Piteşti, conectată la autostrada Sibiu-Piteşti, la A1 şi la drumul expres Craiova-Piteşti va poziţiona judeţul nostru pe harta turistică a României. Colegii noştri implicaţi în realizarea sa, fac toate demersurile legale, în aşa fel încât să demarăm cât mai repede cu putinţă lucrările la staţiunea turistică Ghiţu-Molivişu", a declarat preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu.

Acum, după ce liberalii au făcut toate demersurile pentru aprobarea avizelor, administraţia judeţeană spune că nu mai are bani pentru domeniul schiabil, cu toate că anul trecut au fost alocaţi ADI Ghiţu-Molivişu aproape 16 milioane de lei ca finanţare, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean. Liberalii susţin acest mare proiect turistic al judeţului Argeş şi vor lupta până când în această staţiune vor schia turişti români şi străini.

Preşedintele ADI Ghiţu-Molivişu, Gabriel Dică, susţine la rândul său că realizarea proiectului are nevoie de implicarea tuturor factorilor decizionali. "Salutăm implicarea şi susţinerea atât la nivel guvernamental cât şi pe plan local. Implicarea domnului deputat Adrian Miuţescu, prin faptul că a reuşit să obţină anul trecut avizele de la toate ministerele de resort, prin discuţiile purtate cu domnul Ludovic Orban care în calitate de prim-ministru a introdus planul domeniului schiabil Ghiţu-Molivişu în master planul de turism, va ajuta foarte mult evoluţia proiectului. În continuare ne bazăm pe acest sprijin şi prin astfel de demersuri la nivel central am toată convingera că vom demara lucrările cât mai curând. În acest moment deţinem o hotărâre adoptată anul trecut de Consiliul Judeţean prin care a fost alocată, domeniului schiabil de la Ghiţu-Molivişu, suma de 16 milioane de lei şi este important ca acest plan de finanţare să fie dus la bun sfârşit.

La rândul nostru, facem toate eforturile în aşa fel să demarăm lucrările cât mai curând", a precizat Gabriel Dică.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş