Astăzi, 8 aprilie 2021, în sala de şedinţe a Liceului Teoretic "Filadelfia" Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a organizat o conferinţă tematică, în cadrul Campaniei Naţionale "Vaccinare şi testare pentru învăţare!".

Formatul conferinţei a fost de tip mixt, prin participare fizică şi online a directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ. La conferinţă a fost prezent secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Zoltan Kallos, alături de reprezentanţi ai Consiliul Judeţean al Elevilor, Asociaţiei Părinţilor Suceava şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene: Primăria Suceava, Prefectura Suceava, ISU Suceava, IPJ Suceava şi DSP Suceava, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar sucevean.

Conferinţa a avut ca scop promovarea obiectivelor campaniei "Vaccinare şi testare pentru învăţare", de informare a elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ.

Din intervenţiile participanţilor a rezultat o reală susţinere pentru campania de vaccinare şi sprijin pentru aplicarea măsurilor care să permită reîntoarcerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, ţinând cont de faptul că, la data prezentei, 3424 de persoane angajate în unităţile de învăţământ au fost vaccinate (2501 cadre didactice, 359 personal didactic auxiliar, 564 personal nedidactic), iar procentul elevilor şi personalului confirmat cu COVID este sub 1%.

De asemenea, în cadrul conferinţei au fost analizate şi alte aspecte de interes pentru desfăşurarea activităţilor în sistemul de învăţământ, precum pregătirea activităţilor de recuperare a pierderilor generate de predarea online, plata burselor pentru elevi, transportul elevilor, etc.

Inspector şcolar general,
Prof. Grigore BOCANCI