Organizaţiile parte din sectorul asociativ din România pot înscrie proiecte la Gala Societăţii Civile 2021 până pe 20 mai

Asociaţii, fundaţii, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice cu iniţiativă civică sunt invitate începând de astăzi să-şi inscrie proiectele la ediţia cu numărul XIX a Galei Societăţii Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Perioada de înscrieri se desfăşoară între 8 aprilie şi 20 mai, ora 17:00.

La fel ca anul trecut, competiţia este structurată în patru categorii şi 16 secţiuni: Categoria A: Educaţie, Învăţământ, Cercetare, Artă şi Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic şi Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistenţă socială, Protecţia mediului, Dezvoltare economică şi socială; Categoria B: Proiecte şi campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret; Categoria C: Programe, Iniţiative Cetăţeneşti şi Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D // Premii Speciale: Premiul Special Organizaţia NEW ENTRY şi Premiul Special pentru INOVAŢIE.

În secţiunea Iniţiative Cetăţeneşti vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiţiei de către grupuri de iniţiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secţiunea Premiul Special Organizaţia NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societăţii Civile de către organizaţiile care au cel mult 3 ani de la înfiinţare (ianuarie 2018).

Singura secţiune din cadrul competiţiei în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice, este Campanii de comunicare pe teme sociale. Sunt acceptate înscrieri şi din partea agenţiilor de comunicare, companiilor sau instituţiilor publice.

Înscrierea în competiţie se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societăţii Civile şi urmând paşii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site. După activare, utilizatorii trebuie să se logheze şi să acceseze secţiunea Competiţie - Înscrie un proiect pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competiţie.

Pentru mai multe detalii consultaţi Regulamentul, Ghidul de înscriere şi descrierea secţiunilor disponibile pe site.

După încheierea perioadei de înscriere, proiectele vor fi validate de echipa de organizare, urmând ca lista proiectelor acceptate în competiţia de anul acesta să fie afişate pe site-ul Galei Societăţii Civile pe data de 21 iunie 2021.

Proiectele validate vor fi evaluate de un juriu format din peste 40 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, sociologi, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului privat, consultanţi în CSR, comunicare, corporate affairs şi community affairs.

Gala Societăţii Civile a premiat, în cele 18 ediţii de până acum, peste 790 de iniţiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România şi în viitorul său. La ediţia din 2020, Marele Premiu al Galei Societăţii Civile a fost acordat iniţiativei Fiecare Copil Contează, un proiect al organizaţiei Salvaţi Copiii România, înscris în secţiunea "Sănătate".