Peste 10.000 bolnavi defavorizaţi ar putea beneficia de ecografii gratuite la care nu au dreptul în sistemul medical de stat

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria lansează un apel de strângere de fonduri pentru achiziţia unui nou ecograf cu care să deservească peste 10.000 de pacienţi vulnerabili, fără venituri sau cu venituri mici, în decurs de 4 ani.

Bolnavii cronici care au nevoie de investigarea bolilor de care suferă, vârstnicii bolnavi şi singuri care nu au venituri suficiente pentru a merge la doctor, dar şi tinerii din medii vulnerabile vor beneficia de ecografii abdominale, mamare şi de tiroidă în mod gratuit sau la preţ redus, mulţumită acestui aparat.

Context

Ecografiile sunt menite să descopere boli grave, precum cancerul, chiar şi înainte de apariţia simptomelor specifice, făcând tratamentul net eficient, fiind recomandate în funcţie de vârstă, starea de sănătate, istoricul medical şi expunerea la diferiţi factori de risc, cum ar fi sărăcia, nutriţia precară şi lipsa vizitelor regulate la medic. În prezent, prevenţia medicală ar trebui să devină mai mult decât o necesitate, ar trebui să fie o rutină pentru toată lumea, dar în mediile defavorizate, sărăcia blochează accesul la îngrijirile medicale.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, singurul ONG care de 10 ani îşi dedică activitatea sprijinirii pacienţilor sociali, fără venituri, fără asigurări medicale, a oferit până în acest moment peste 8000 de ecografii gratuite sau la preţ mic bolnavilor nevoiaşi, cu noul ecograf performant propunându-şi să crească capacitatea până la un număr de aproape 4 ori mai mare de ecografii acordate.

Noutatea: recompense medicale în schimbul donaţiilor

Pentru implicarea în acest apel de strângere de fonduri, de care pot beneficia zeci de mii de bolnavi aflaţi într-o continuă luptă pentru supravieţuire, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria îşi doreşte să răsplătească donatorii şi sponsorii cu o serie de pachete de servicii medicale pentru ei şi familia lor, cum ar fi ecografii şi consultaţii în Clinica Sala Palatului, precum şi pachete medicale mai complexe în cadrul primului oraş medical din România, Enayati Medical City, toate cu valabilitate pe o perioadă de 1 an de la îndeplinirea obiectivului campaniei de strângere de fonduri şi achiziţionarea ecografului.

"Avem paciente tinere aflate într-o situaţie materială grea, care nu au făcut niciodată o ecografie, dar şi persoane în vârstă care nu au mai fost deloc la medic de peste 20 de ani, şi din păcate, în momentul în care ajung la noi, ecografiile nu sunt pentru ei decât o metodă de diagnosticare şi nu de prevenţie. Într-o situaţie similară se pot afla alţi oameni ce au nevoie de controale medicale şi care din lipsă de timp sau din orice alt motiv, nu au făcut ecografiile la timp. Noi le oferim un impuls şi o motivaţie mai presus de ei ca să se investigheze medical, şi anume să ofere şi unei altei persoane defavorizate şansa să o facă." declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv.

Până la acest moment, apelului caritabil au răspuns o serie de microîntreprinderi care au redirecţionat cei 20% din impozitul pe venit pe primul trimestru fiscal, prin contribuţia lor putând fi acoperite peste 350 de ecografii sociale. Până la finalul celui de-al doilea trimestru fiscal, când companiile pot profita din nou de aceasta redirecţionare pentru a susţine cauza în care cred, apelul este adresat donatorilor individuali, care sunt invitaţi să doneze şi să îşi revendice de aici recompensa!

Donaţiile se pot face şi prin SMS cu textul SOARTA la 8844 în valoare de 2 euro/lunar, pe website-ul fundaţiei: https://fundatiainovatiisociale.ro/donatii/ sau direct în contul bancar al Fundaţiei CMU Regina Maria: RO70RZBR0000060012785673.

De asemenea, pentru cei care îşi doresc să devina ambasadorii cauzei, pot crea o pagină personală de strângere de fonduri pe Galantom.

Despre Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este un ONG care în acest an împlineşte 10 ani de activitate, oferind o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale şi îngrijind, alături de mai bine de 15 dascăli angajaţi şi voluntari, un număr de peste 200 de copii din familii defavorizate în cele trei centre educaţionale ale fundaţiei (Clinceni, Băneasa şi Corbeanca). Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este iniţiativa filantropică a familiei Dr. Wargha şi Mitra Enayati şi face parte din ENAYATI Group. Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria nu face parte din Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.