COD GALBEN: 14-04-2021 ora 18 Intre 18:00 si 21:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 14-04-2021 ora 18 Intre 18:00 si 21:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu rafale de 55...60 km/h in Județul Teleorman;

O nouă tranşă de vaccin Moderna soseşte în ţară

134.400 doze de vaccin Moderna vor ajunge astăzi în ţară. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până la acest moment, în ţara noastră au fost recepţionate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 04 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.