08.04.2021

CNAIR a semnat contractul pentru completarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie necesare construcţiei Autostrăzii Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni

Joi, 08.04.2021, CNAIR a semnat contractul pentru Completarea/Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea P.A.C., P.A.D. şi P.T.E. pentru obiectivul Autostrada Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, cu CONSITRANS S.R.L.

Valoarea contractului este de 58.830.448,35 lei fără TVA.

Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Scopul principal al acestui proiect este finalizarea Autostrăzii Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni (lungime de aproximativ 100 km), parte integrantă din Reţeaua Europeană de Transport (TEN-T), reprezentând un tronson din viitoarea Autostradă A8 Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni care străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi, ce va avea o lungime de aproximativ 320 km.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 25 luni, după cum urmează:
- 12 luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate.
- 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialişti atestaţi;
- 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE) şi a Detaliilor de Execuţie, inclusiv verificarea de către verificatori atestaţi;
- 1 luna pentru asistenţă tehnică pentru cererea de finanţare, asistenţă tehnică pentru contractarea execuţiei lucrărilor.

CNAIR SA