08.04.2021
CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea Podului de la Feteşti peste braţul Borcea

Joi, 08.04.2021, CNAIR a semnat contractul pentru "Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680" cu Asocierea MAR-ISTAR COM SRL - HYDROSTOY AD.

Valoarea contractului este de 67,753,035.18 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni perioadă de execuţie a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor de 5 ani.

Podul peste Dunăre de la Feteşti este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele şi viaducte de acces), care traversează bratul Borcea al fluviului Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, conectează regiunile Dobrogea şi Muntenia.

În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări de reparaţii complexe, precum înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, lucrări de reparaţii cu betoane speciale - la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile, lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces, care vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerinţele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistenţa şi stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, siguranţa în exploatare şi protecţia mediului.

CNAIR SA