Compania de Investiţii Rutiere, modalitatea prin care Cătălin Drulă doreşte să angajeze de capul lui toată grădiniţa USR PLUS

Adept al "statului paralel", ministrul Drulă doreşte să fie creatorul unei "infrastructuri paralele". În 2016, în vremea în care Cioloş guverna tehnocrat România atât de bine încât PSD a câştigat detaşat alegerile, se înfiinţa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cătălin Drulă era atunci consilierul premierului pe probleme de transport. Singura lui legătură cu domeniul erau cele câteva luni în care a scris pe un forum de internet despre gropile din şosele.

La cinci ani distanţă, ajuns ministru, doreşte să creeze o structură paralelă CNAIR. Practic, pentru aceleaşi rateuri de infrastructură să existe doi directori, zeci de adjuncţi, sute de şoferi şi secretare care să plimbe şiruri nesfârşite de documente şi să facă exact ca şi până acum: nicio autostradă.

Compania de Investiţii Rutiere urmează să dubleze activitatea CNAIR. În realitate, noua companie este modalitatea prin care Cătălin Drulă doreşte să angajeze de capul lui toată grădiniţa USR PLUS fără să fie nevoit să dea nimic partenerilor de la PNL.

Practic, CNAIR-ul rămâne la clientela politică a liberalilor care au de cheltuială aproape 4 miliarde de euro, iar CNIR-ul se duce la USR cu alte 4 miliarde de euro. Aşa se împarte România "de dreapta".

Practic, o instituţie care există nu este reformată, dar se înfiinţează o altă instituţie care să poată cuprinde activul de partid care nu a prins încă locuri bine plătite în sistemul public aşa de blamat în campania electorală.

Credeam că unele clădiri de birouri din Pipera s-au golit din cauza pandemiei. Se pare că m-am înşelat. În realitate o serie bună de corporatişti cu apucături politice au decis să părăsească job-urile din call-center-uri pentru viaţa de bugetar.

Se pare că Uniunea nu a schimbat sistemul. În mod clar Sistemul a schimbat USR, iar manifestările ministrului de la Transporturi arată cu vârf şi îndesat acest lucru.

Deputat PSD Giurgiu
Marian Mina